Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 28 de maig del 2020

Damm generarà energia d'origen renovable a partir de la cervesa que retiri dels bars i restaurants

Els més de 3,5 milions de litres de cervesa recuperats dels establiments de tota Espanya es transformaran en energia d'origen renovable. La cervesera generarà energia verda equivalent al consum mensual de 2.500 llars, evitant l'emissió de 250.000 Kg de CO2 a l'atmosfera. Aquesta iniciativa se suma a totes les dutes a terme per Damm durant el procés d'elaboració, envasat i distribució de les seves cerveses, que la consoliden com una de les cinc empreses que més impulsen l'economia circular a Espanya.
Des de fa unes setmanes, Damm està retirant els barrils de cervesa que havien quedat començats als establiments de tots els seus clients d'hostaleria d'Espanya, substituint-los per barrils nous com una mesura de suport al sector en el moment de la seva reobertura. La cervesera estima recuperar un total de més de 3,5 milions de litres de cervesa, un producte que, en línia amb la seva constant aposta per l'economia circular, transformarà en energia d'origen renovable a la seva fàbrica d'El Prat de Llobregat (Barcelona). La cervesa que Damm està retirant dels establiments de restauració és transportada fins la fàbrica d'El Prat de Llobregat per a la seva transformació en energia d'origen 100% verda. La cervesa es diposita en uns tancs que contenen uns microorganismes específics que la digereixen, produint un gas d'origen biològic: biogàs. Posteriorment, un cop separat, el biogàs es neteja i purifica, i s'utilitza com a combustible en una instal·lació de cogeneració que produeix electricitat 100% d'origen renovable.

"Un dels eixos fonamentals de la nostra política de sostenibilitat mediambiental és l'aposta per l'economia circular. Per això, enlloc de generar un residu de la cervesa recuperada, li estem donant una segona vida transformant-la en energia d'origen renovable, una mesura que ens permetrà reduir la nostra petjada de carboni en uns 250.000 Kg", afirma Karen Peiró, mestra cervesera de la fàbrica de Damm a El Prat de Llobregat. "Mitjançant aquest procés, estimem generar gairebé 670.000 kWh d'electricitat, l'equivalent al consum mig mensual d'unes 2.500 llars espanyoles", afegeix. 

Aquesta iniciativa se suma a totes les dutes a terme per Damm durant el procés d'elaboració, envasat i distribució de les seves cerveses, que la consoliden com una de les cinc empreses que més impulsen l'economia circular a Espanya, segons l'informe sobre economia circular elaborat per l'Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada, en què es destaca, entre d'altres dades, que el 99% de les matèries primeres són valoritzables i reincorporables a la cadena productiva.

Aquesta iniciativa de recuperar la cervesa dels establiments per a transformar-la en energia renovable se suma a totes les dutes a terme per Damm durant el procés d'elaboració, envasat i distribució de les seves cerveses, que la consoliden com una de les cinc empreses que més impulsen l'economia circular a Espanya, segons l'informe sobre economia circular elaborat per l'Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada, en què es destaca, entre d'altres dades, que el 99% de les matèries primeres són valoritzables i reincorporables a la cadena productiva. -  -  <br />  <br />
Aquesta iniciativa de recuperar la cervesa dels establiments per a transformar-la en energia renovable se suma a totes les dutes a terme per Damm durant el procés d'elaboració, envasat i distribució de les seves cerveses, que la consoliden com una de les cinc empreses que més impulsen l'economia circular a Espanya, segons l'informe sobre economia circular elaborat per l'Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada, en què es destaca, entre d'altres dades, que el 99% de les matèries primeres són valoritzables i reincorporables a la cadena productiva.


Article: MónSOStenible
Font: Damm

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook