Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 25 de març del 2024

Damm amplia el seu parc fotovoltaic duplicant la seva capacitat de producció d'energia verda

El projecte d'ampliació del seu parc fotovoltaic consolida a Damm com la cervesera nacional amb la major extensió de plaques solars de la península ibèrica. La companyia ha invertit durant l'últim any més de 3,5 milions d'euros en la millora del seu parc fotovoltaic. El 2023 Damm va instal·lar més de 26.000 m² de plaques capaces de produir 15 Gwh d'electricitat a l'any. Damm, en línia amb el seu compromís amb l'eficiència energètica, ha culminat amb èxit la segona fase del pla d'ampliació de les seves instal·lacions fotovoltaiques.
La companyia ha duplicat l'extensió del seu parc fotovoltaic aconseguint una superfície de 59.000 m²

La companyia ha reforçat la seva aposta per les fonts d'energia renovables afegint més de 26.000 m² de superfície a la seva instal·lació fotovoltaica. Gràcies a la ferma determinació per fer un ús responsable i eficient dels recursos i l'energia, a finals de 2024 Damm podrà autoproduir amb energia verda prop del 9% de l'energia que consumeix. La nova extensió respon a més al propòsit de la companyia de reduir la seva petjada mediambiental, així doncs el total de plaques fotovoltaiques de la companyia evita l'emissió de 7.000 tones de CO2 a l'any, emissions que equivalen a la plantació de més de 2.600 espècies de pi blanc cada any.

Les noves plaques fotovoltaiques, instal·lades en les plantes del Prat de Llobregat, Múrcia, Màlaga, la ZAL de Barcelona i la malteria la Moravia, sumades al parc ja existent compten amb una potència pic de 11.200 kWp que permet a la companyia duplicar la seva capacitat de producció d'energia neta fins als 15 Gwh d'electricitat a l'any. En el cas de la fàbrica del Prat de Llobregat s'ha ampliat la superfície fotovoltaica fins a un total de 5.627 plaques, que tenen la capacitat de generar fins a 3,235 kWp d'energia en règim d'autoconsum.

"Aquesta nova fase d'ampliació del parc fotovoltaic forma part de l'aposta de Damm per instaurar un model energètic basat en l'autosuficiència. Per a la companyia, la transició energètica cap a models més sostenibles és una prioritat i portem anys treballant per a minimitzar l'impacte de la nostra activitat a nivell mediambiental", declara Juan Antonio López Abadía, director d'Optimització Energètica i Medi Ambient de Damm.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook