Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 25 d'abril del 2020

Crida als ajuntaments perquè es respecti la natura que ha aflorat amb el confinament de les persones

La crisi generada pel Covid-19 ha obligat al confinament de bona part de la població mundial, una situació que, si bé està tenint efectes molt negatius pel total de la societat, ha resultat també en un creixement espectacular pel que fa a la biodiversitat de moltes zones a causa de la reducció o paralització de l'activitat humana. Si és probable que la nostra canalla no tingui mai més l'ocasió de veure tantes petxines a les platges o tantes flors als carrers, quina pressa hi ha per eliminar-ho tot? Aquest és el missatge que grups ecologistes com el GEPEC, Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans- Ecologistes de Catalunya, o l'ADENC transmet als ajuntaments i a la ciutadania, ara que els infants i adolescents comencen a sortir 1 hora al dia i que per fi es comença a albirar el desconfinament a l'horitzó.
El GEPEC-EdC fa una crida als ajuntaments perquè respectin el "rewilding"

L'entitat ecologista vol que no es retiri immediatament la "natura salvatge" o silvestre que s'ha obert pas durant el confinament per tal que la ciutadania en pugui gaudir, i demana que el retorn a la vida quotidiana es realitzi respectant la natura salvatge que s'ha obert pas aquests dies, però també que es reflexioni envers la oportunitat mediambiental que s'ha donat enmig de l'emergència sanitària.

Per això, el GEPEC-EdC demana a la població que, quan acabi el confinament, fotografiï aquelles petites mostres de natura propera que sovint les brigades municipals s'afanyen a eliminar. Els/les ecologistes animen a compartir les imatges a les xarxes socials amb l'etiqueta general #CATrewilding i altres d'àmbit local (per exemple, #REUSrewilding), i també recomanen instal·lar l'app PlantNet per trobar el nom de moltes de les plantes autòctones que es podran observar quan s'acabi el confinament.

 -  -  <br />  <br />


La Picardia (Cymbalaria muralis) és una de les plantes que ha aflorat amb el confinament i que habitualment no es troba perquè s'elimina


Article: MónSOStenible
Font: GEPEC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook