Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 7 de setembre del 2019

Covering Climate Now, un projecte mediàtic per millorar la cobertura de l'emergència climàtica durant la cimera de Nova York

Desenes d'organitzacions de notícies i mitjans de comunicació d'arreu del món s'uniran aquest setembre per dedicar les seves portades a una història crítica però poc coberta: l'emergència climàtica global. Es tracta d'una col·laboració mediàtica que coincidirà amb la cimera de l' ONU sobre Acció Climàtica de Nova York, i que constituirà la primera iniciativa de Covering Climate Now, un projecte cofundat per The Nation i la Columbia Journalism Review, en col·laboració amb The Guardian, i que pretén iniciar una conversa entre periodistes sobre com els mitjans de comunicació poden millorar la seva cobertura sobre la crisi climàtica. A Catalunya, els mitjans públics TV3 i Catalunya Ràdio s'han adherit a aquest projecte internacional.
 -  -  <br />  <br />


El projecte, que continua acollint socis addicionals de mitjans de comunicació, compta amb una llista inicial de més de 150 socis que representen tots els racons del panorama mediàtic, tots els quals s'han compromès a dedicar recursos a la cobertura climàtica per a la setmana a partir del 16 de setembre i encapçalant-los. a la cimera de les Nacions Unides el 23 de setembre. Els socis inclouen grans cadenes de televisió (CBS News), reproductors digitals (HuffPost, Vox, l'Intercepció, Slate), diaris locals (Philadelphia Inquirer, Nature, Minneapolis Star Tribune), programes de ràdio pública (Marketplace, The World) i molts altres. La llista d'adhesions també inclou periodistes de renom molt relacionats amb la causa climàtica, com Bill McKibben o institucions com la Universitat de Boston.

Què és el Covering Climate Now?

Covering Climate Now es va llançar al maig en un acte a la Columbia Journalism School amb desenes de líders de les sales de notícies, inclòs el llegendari periodista de televisió Bill Moyers, que va lliurar la nota principal. Aleshores, els cofundadors de Covering Climate Now, Mark Hertsgaard de la Nació i Kyle Pope, editor en cap de Columbia Journalism Review, van escriure una apassionada opció que demanava un canvi en la manera com els mitjans de comunicació cobreixen la crisi climàtica: "En un moment en què la civilització s'està accelerant cap al desastre, el silenci climàtic continua regnant a la major part dels mitjans de comunicació nord-americans", van escriure Hertsgaard i Pope. "Sobretot a la televisió, on la majoria dels nord-americans encara tenen notícies, les exigències brutals de qualificacions i diners funcionen contra una cobertura adequada de la història més gran del nostre temps".

Els socis de la cobertura de la setmana de setembre prendran les seves pròpies decisions editorials sobre quines històries presentaran. Tot el que es necessita és que cada mitjà faci un esforç de bona fe per augmentar la quantitat i la visibilitat de la seva cobertura climàtica: per deixar clar als seus públics que el canvi climàtic no és només una història, sinó la història primordial del nostre temps. La qüestió és donar l'atenció i el protagonisme que els científics fa temps que asseguren que exigeix que el públic i els responsables polítics puguin prendre decisions molt encertades.

 -  -  <br />  <br />

Article: MónSOStenible
Font: Covering Climate Now, The Guardian, TV3

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

TV3 i Catalunya Ràdio s'adhereixen al projecte internacional TV3 i Catalunya Ràdio s'adhereixen al projecte internacional "Covering Climate Now". Els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) donaran visibilitat i rellevància a la crisi climàtica davant d'una qüestió tan greu com aquesta i fomentar així la consciència social i la magnitud d'un problema actual que té una presència més aviat escassa en la informació que arriba al ciutadà. La iniciativa dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals es materialitzarà amb una programació que donarà visualització a la defensa del medi ambient durant la setmana del 16 al 23 de setembre, dia en què tindrà lloc la Cimera Internacional d'Acció Climàtica que ha organitzat el secretari General de l'ONU, Antonio Gutierres, a Nova York.

Enllaços

Covering Climate Now

Informació relacionada

Dimarts, 9 de juliol del 2019
Davant l'emergència climàtica, actuem
Divendres, 22 de març del 2019
El moviment Extinció Rebel·lió aterra a Catalunya
Diumenge, 30 de juliol del 2023
La col·laboració entre la ciència natural i la social aporta més elements per abordar la crisi climàtica
Dissabte, 7 d'agost del 2021
Per evitar la crisi climàtica urgeix repensar les polítiques econòmiques globals
Dijous, 19 de desembre del 2019
Les Nacions Unides valoren els acords de la COP25
Dijous, 24 d'octubre del 2019
El dia internacional del canvi climàtic coincideix a Catalunya amb la jornada de dol per les víctimes dels aiguats i la llevantada que ha patit el país
Diumenge, 11 d'agost del 2019
Catalunya perd un 33% de la collita de cereal a causa del canvi climàtic
Dijous, 21 de febrer del 2019
El Govern vol fer una consulta per incorporar més i millor el canvi climàtic en l'avaluació ambiental
Dijous, 20 de setembre del 2018
El canvi climàtic modifica la composició dels esculls