Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 5 de març del 2020

Es constitueix una Comissió d'Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica

La comissió té per objecte estudiar la seguretat del sector de la petroquímica a Catalunya, i en concret el funcionament dels plans de seguretat exterior, per "conèixer de forma transparent tot el que va succeir durant l'emergència, depurar responsabilitats i estudiar les actuacions necessàries per garantir plenament la seguretat ambiental, industrial i laboral, una informació adequada a la població i les mesures de control ambiental". La comissió ha acordat reunir-se habitualment els dimarts a la tarda i te com objectiu prioritari elaborar un pla de treball que permeti abordar la qüestió dins de l'actual legislatura.
 -  -  <br />  <br />
La comissió la integren, Assumpta Escarp, com a presidenta, Ferran Civit,com a vicepresident, Eusebi Campdepadrós com a secretari, i Matías Alonso (Cs), Teresa Pallarès (JxCat), Raquel Sans (ERC), Carles Castillo (PSC-Units), Yolanda López (CatECP), Vidal Aragonés (CUP) i Alejandro Fernández (PPC)

La Comissió d'Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica s'ha constituït aquest dimecres 4 de març. El president del Parlament, Roger Torrent, n'ha presidit la sessió constitutiva, durant la qual s'ha ratificat la diputada Assumpta Escarp (PSC-Units) com a presidenta i Ferran Civit (ERC) i Eusebi Campdepadrós (JxCat) han estat elegits vicepresident i secretari respectivament. 

La comissió ha acordat reunir-se habitualment els dimarts a la tarda i ha fixat la data de la propera reunió per al 10 de març a les tres, per, segons que ha proposat Escarp, "elaborar un pla de treball únic" que permeti a la comissió fer els treballs amb "celeritat" i abans que acabi la legislatura.

El Ple va aprovar per unanimitat el 13 de febrer crear aquesta comissió a proposta de tots els grups i subgrups parlamentaris després de l'accident a la planta d'Iqoxe, al complex de Tarragona, el 14 de gener.

Article: MónSOStenible
Font: Parlament de Catalunya

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook