Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 6 d'octubre del 2012

Celebració del Dia Mundial dels Ocells

Aquesta Diada se celebra cada any de manera multitudinària a la major part d'espais naturals protegits del món, amb l'objectiu de divulgar el coneixement sobre les aus entre la població local i la visitant. A Catalunya, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha organitzat diversos actes aquest cap de setmana amb motiu del Dia Mundial dels Ocells. Les activitats es faran als parcs naturals del Delta de l'Ebre, l'Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró. L'objectiu dels actes és divulgar l'observació dels ocells com a mitjà per conèixer i respectar la natura. Aquesta diada se celebra cada any de manera multitudinària a la major part d'espais naturals protegits del món a fi d'apropar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donar a conèixer la diversitat i l'interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que les afecten.
 -  - sites.google <br />  <br />

Autoria: sites.google
 

Parc Natural del Delta de l'Ebre

El Parc, juntament amb Seo/BirdLife, Picampall, l'Associació de Voluntaris, l'Escola del Parc i MónNatura Delta de l'Ebre, han organitzat els actes següents en el marc del delta de l'Ebre:
Dissabte 6 d'octubre
- Visita a l'estació biològica del Parc
Visita per conèixer a fons el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Canal Vell i descobrir quins projectes s'hi duen a terme.
Organitza: Parc Natural del Delta de l'Ebre, amb el suport de l'Escola del Parc.
Trobada a l'Ecomuseu a les 10 h. Places limitades. Informació: telèfon 977 482 181.
- Juga i descobreix les aus
Joc itinerant d'observació d'aus amb premi per a les persones visitants que facin tot el recorregut pels 3 punts d'observació: Guanyaràs un premi si anotes tot el que veus i fas en el circuit complet d'aquests tres observatoris: Mirador del Pont del Través, Antigues Salines de Sant Antoni (carretera del Poble Nou, abans del Trabucador) i Reserva Natural del Riet Vell.
De 10 a 19 h. Reserva Natural de Riet Vell. Organitza Seo / BirdLife. Més informació: telèfon 616 290 246.
- 11a Festa de les Aus a la Reserva Natural de Riet Vell
Anellament científic d'aus en família. Sega de l'arròs tradicional amb Polet. Jocs a la Reserva Natural (Explora, Laberint i Aguait dels Xics, Toca-Toca i Joc de la Migració) per a tots els xiquets i xiquetes. Inauguració de l'Insect-hotel Riet Vell, un hotel d'insectes beneficiosos per a l'agricultura del delta de l'Ebre i la seva biodiversitat, amb la presència estel·lar de la marieta Pintes, que explicarà als visitants com i per què construir al mateix hort aquest eficaç hotel antiplagues, a més d'algunes xafarderies sobre els seus pol·linitzadors hostes.
De 15 a 19 h. Organitza Seo / BirdLife. Més informació: telèfon 616 290 246.
- La Tancada al tardet
Activitat d'observació i identificació d'aus aquàtiques des del Mirador 360º i d'introducció a la pràctica del digiscoping. Les persones participants podran fer un mos abans de finalitzar l'activitat! Vine a veure com es pon el sol des del Mirador 360º!
De 17 a 19 h. MónNatura Delta de l'Ebre. Preu: adults 12 € / nens a partir de 12 anys 7 € (inclou la visita lliure a tots els espais de MónNatura Delta de l'Ebre). Places limitades. Cal reserva prèvia. Telèfon 977 053 801.
Diumenge 7 d'octubre
- Sortida ornitològica pel delta de l'Ebre
Sortida de camp amb l'objectiu de donar a conèixer el delta de l'Ebre i introduir les persones participants en l'observació pràctica dels ocells i la natura. Durant la sortida esperem veure entre 60 i 70 espècies d'ocells.
Professor: Cristian Jensen. Guia de natura expert en aus.
Organitza: Picampall.
Preus: 20 € socis; 30 € no socis. 15 € menors de 18 anys. De 9 a 19 h.
Informació i inscripcions: telèfon 608 865 566.
Cal dur roba de temporada, calçat adequat, binocles, esmorzar, dinar i beguda.
- Anellament científic d'aus en família
Lloc: Reserva Ornitològica del Clot. De 9 a 11 h. Organitza: Seo / BirdLife. Més informació: telèfon 616 290 246 (aquesta reserva de SEO / BirdLife està situada entre el Poble Nou i la Casa de Fusta).
- Observació d'aus des dels miradors del Parc
Tècnics i voluntaris del Parc, equipats amb material òptic, se situaran en diversos miradors per facilitar l'observació d'ocells i donar informació diversa al públic participant.
Llocs: la Tancada, l'Encanyissada, Migjorn, les Olles i el Garxal. Organitza: Parc Natural amb el suport de l'Escola del Parc i l'Associació de Voluntaris. De 10 a 14 h. Informació: telèfon 977 482 181.
- 22a Festa de la Sega Tradicional de l'Arròs al mas de la Cuixota
A més de les activitats tradicionals (sega, cavalls, música popular), avui el restaurant l'Estany cuinarà amb l'arròs ecològic Riet Vell.
Lloc: mas de la Cuixota. Casa de Fusta. 10:30 h.
- L'ocell que ha perdut la memòria
La Laura ha trobat un ocell que ha perdut la memòria i ens demana ajuda per poder tornar amb la seva família i els seus amics. Haurem de descobrir com es diu l'ocell, què menja, quina edat té i on viu! Activitat familiar adreçada a nens i nenes de 4 a 10 anys.
Hora: 12 h.
Durada de l'activitat: 1 h 30 min
Preu: nens 10 €, adults 5 € (inclou la visita lliure a tots els espais de MónNatura Delta de l'Ebre). Places limitades. Cal reserva prèvia. Telèfon 977 053 801.

Activitats al Parc Natural de l'Alt Pirineu
Es tracta d'una jornada festiva que pretén apropar al gran públic el món de les aus i les seves problemàtiques.
Diumenge 7 d'octubre
Lloc
L'Alt Urgell i la Guingueta d'Àneu (valls d'Àneu)
Preu
Gratuït, però cal inscripció prèvia:
· Seu del Parc a Llavorsí (973 622 335) per a l'anellament.
· Turisme Seu (973 351 511) o Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (973 353 112) per a la ruta guiada per l'itinerari del riu Salòria.
Programa
Jornada d'anellament científic: anellament d'ocells al bosc de ribera de la Mollera d'Escalarre. Per a qui hi estigui interessat i de manera opcional, es pot col·laborar en el muntatge de xarxes que es farà el dissabte 6 entre les 18 i les 19 hores. Cal portar binocles, càmera fotogràfica, llibreta de camp i guia d'ocells si se'n disposa. Itinerari del riu de Salòria: passejada ornitològica per descobrir les espècies d'ocells de muntanya i els seus hàbitats.
Organitzador
Parc Natural de l'Alt Pirineu, Turisme Seu i Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Parc Natural del Cadí-Moixeró
Dissabte 6 d'octubre i diumenge 7 d'octubre
Curs d'iniciació a l'anellament científic d'ocells impartit per membres de l'Institut Català d'Ornitologia.
Classes teòriques: dissabte, de 16:30 a 19:30 h. Classes pràctiques: dissabte i diumenge, de 8 a 14 h. Cal inscripció prèvia a l'Institut Català d'Ornitologia (telèfon 93 4587 893), www.ornitologia.org.

Aquest és un curs ideal per iniciar-se en la pràctica de l'anellament científic d'ocells. No cal tenir coneixements previs sobre anellament ni ornitologia, tot i que és útil tenir certa pràctica en la identificació d'ocells. Els cursos són molt pràctics, però també inclouen una part teòrica on se sintetitzen, amb l'ajut de material gràfic, els principals fonaments de l'anellament científic d'ocells.
A càrrec de Raül Calderón, ornitòleg i membre de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).
En col·laboració amb l'ICO i dins el marc de la celebració del Dia Mundial dels Ocells. Es lliurarà un dossier, un CD amb informació de suport i una còpia dels estàndards d'anellament de l'ICO. En finalitzar el curs, es lliurarà un certificat.

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Dissabte 6 d'octubre
Activitat infantil a càrrec d'Audit Bozzo.
Hora: 18 h. Centre d'Informació de Llessui (Sort).

Divendres 12 d'octubre
Espectacle infantil i taller de manualitat a càrrec de l'esqueix.
Hora: 17 h.

Dissabte 13 d'octubre
Jornada d'anellament d'aus al Centre d'Informació de Senet (Vilaller), de 8 a 13 h, a càrrec de Juan Fernández. Places limitades (973 698 232).
Activitat gratuïta per a totes les edats.
Article: MónSOStenible
Font: DAAM

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook