Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 22 de maig del 2023

Catalunya i Espanya acorden el finançament d'obres d'emergència a través dels fons europeus.

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà i Roura, que s'ha reunit avui a Madrid amb la ministra de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera Rodríguez; juntament amb el secretari general del Departament, David Mascort i Subiranas i el secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson i Fradera, ha exposat que ambdues parts han acordat desencallar d'altres "obres d'emergència" que no estan incloses en el reial decret aprovat la setmana passada.Jordà ha recordat que està pendent que el ministre d'Agricultura respongui a la seva petició de reunió, formulada a mitjan d'abril, per abordar la modernització del canal d'Urgell.
 -  -  <br />  <br />

La consellera Jordà ha expresat a la sortida de la trobada amb la ministra Ribera que aquest serà "el Govern que deixi preparades totes les infraestructures sobre el cicle de l'aigua per garantir tots els usos a Catalunya i, sobretot, pels qui produeixen aliments"."Hem vingut al ministeri a demanar altres obres d'emergència que considerem importants pel sector primari del nostre país. I, en aquest sentit, ens hem emplaçat als fons europeus que han d'arribar en forma de préstec. Necessitem més múscul per fer infraestructures del cicle de l'aigua a través dels fons europeus i ja hem creat un equip de treball per valorar quines seran aquestes infraestructures", ha afegit.. Jordà ha argumentat que és "imprescindible per l'agricultura del país modernitzar totes aquelles infraestructures que permetin fer un ús més eficient de l'aigua."La consellera ha tornat a demanar a la ministra Ribera que es garanteixi el cabal ecològic a l'Ebre perquè els pagesos del Delta puguin salvar la campanya de l'arròs.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que encara està a l'espera que el ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació respongui a la petició de reunió formulada a mitjan d'abril per abordar la modernització del canal d'Urgell. A través d'una carta, Jordà va proposar al ministre Planas signar un conveni per modernitzar el canal amb el compromís de finançar el 60% del cost de l'obra des de la Generalitat de Catalunya.

"El ministeri de Transició Ecològica hi serà per ajudar-nos tècnicament i veure com podem articular aquesta modernització del canal d'Urgell. És imprescindible pel nostre sector garantir un ús més racional de l'aigua", ha afegit.

La titular del Departament d'Acció Climàtica ha recordat també que ja disposen de projectes per modernitzar 10.000 hectàrees d'aquest canal i que estan "posant els recursos perquè es puguin fer tan aviat com es pugui".

La consellera Jordà, finalment, ha explicat que han tornat a demanar a la ministra Ribera que es garanteixi el cabal ecològic a l'Ebre per protegir la biodiversitat i fer viable el cultiu d'arròs. "Ho vam fer per carta i ho he tornat a demanar avui. És primordial que es pugui portar a terme la campanya de l'arròs", ha conclòs. En aquest sentit, Ribera, va respondre al contingut de la carta enviada per la consellera Jordà, el passat 9 de maig en una entrevista a TV3 on ja li deia que el cabal ecològic de l'Ebre està "evidentment garantit". 

 

Article: MónSOStenible
Font: ACAAR i agències

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook