Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 27 d'octubre del 2012

Catalunya participa a la Conferència Internacional del Clima, una trobada prèvia a la COP-18 que es celebra a Qatar a finals de novembre

Catalunya ha participat a la Conferència Internacional del Clima que s'ha celebrat a Stuttgart, i ho ha fet de la ma del Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat i expert en canvi climàtic, Josep enric Llebot. Organitzada per The Climate Group, els Quatre motors per a Europa i la regió de Baden-Württemberg, la conferència de Sttutgart suposa una de les trobades més importants que es fan a nivell regional abans de la cimera del clima de Doha, a Qatar, la COP-18 de les Nacions Unides, que s'ha de celebrar entre el 26 de novembre i el 7 de desembre.
La conferència d'Stuttgart, celebrada el 26 d'octubre, pretén promoure accions pel clima a nivell subnacional. El paper d'aquests governs és molt important en la promoció de les economies baixes en carboni ja que, en el seu nivell, apliquen directament les polítiques que repercuteixen en la reducció d'emissions.

The climate group
El Climate Group reuneix les principals regions, estats, ciutats, empreses i personatges públics de tot el món compromesos amb la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle per fomentar l'intercanvi, l'aprenentatge mutu i impulsar els compromisos conjunts.Catalunya és membre de The Climate Group des de la seva fundació, l'any 2004.

Els Quatre motors per a Europa
Els 4 Motors per a Europa és una associació constituïda per quatre regions europees: Baden-Württemberg (Alemanya), Catalunya, Llombardia (Itàlia) i Rhône-Alpes (França). Constituïda el 9 de setembre de 1988, mitjançant la signatura del memoràndum de constitució de l'associació per part dels presidents de cada regió, aquesta entitat uneix en el seu si quatre regions d'entre les més dinàmiques d'Europa que, sense ser capitals dels seus respectius països, són regions econòmicament "motores" d'aquests. A banda, els Quatre Motors per Europa és el primer exemple de cooperació transfronterera entre quatre regions no limítrofes.

A l'origen d'aquesta cooperació interregional s'hi troba la voluntat política dels quatre presidents de fer participar activament les seves respectives regions al procés d'unificació europea. Així, els quatre presidents han impulsat una cooperació multilateral i multisectorial entre les quatre regions, que ha complementat les relacions bilaterals respectives.

Article: MónSOStenible
Font: TES

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook