Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 18 de desembre del 2023

Carme Ruscalleda, doctora honoris causa per la UB

Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, 1952), una de les referents indiscutibles de la gastronomia catalana d'aquest segle, ha estat investida doctora honoris causa per la Universitat de Barcelona en un acte celebrat aquest dilluns 18 de desembre al Paranimf de l'Edifici Històric .La xef ha rebut aquesta distinció pel seu enfocament innovador i per la seva dedicació a la preservació de les essències de la cuina catalana.
Els plats de Ruscalleda, de formació autodidacta, han buscat sempre la difusió d'una cultura gastronòmica basada en la cuina tradicional catalana i propera al gust popular, amb tocs de modernitat

Entre els seus mèrits destaquen la seva excepcional creativitat, la seva habilitat i les seves aportacions a la cuina catalana. Així mateix, la cuina de Ruscalleda, amant de la terra i el territori, ha tingut sempre present la sostenibilitat. Des de bon començament va buscar establir connexions directes amb productors locals i agricultors ecològics, per tal d'obtenir els millors ingredients de temporada i reduir l'empremta ecològica de les seves creacions gastronòmiques. A més, la xef és una font d'inspiració ineludible per als xefs novells. Ha tingut un paper actiu com a mentora de nous talents i ha contribuït així al desenvolupament de la propera generació de cuiners de Catalunya.

Article: MónSOStenible
Font: UB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada

Dissabte, 16 de desembre del 2023
Carme Ruscalleda, doctora honoris causa per la UB