Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 6 de juny del 2018

El linx ibèric capturat a Catalunya fa uns dies ja es troba a Andalusia a punt de ser alliberat

El linx s'havia integrat en l'hàbitat de Santa Coloma de Cervalló, al Baix Llobregat, on va ser capturat, i s'alimentava de conills. Aquest dimecres va ser traslladat al centre d'animals de Torreferrussa, de Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, i d'allà ha viatjat fins a Granada, al Centre de Recuperació d'Animals de Granada.
 
 -  -  <br />  <br />
 

El Litio va ser capturat fa un parell de dies a la zona del Baix Llobregat i ja és a Andalusia, esperant a ser alliberat els propers dies. Els llocs que estudien els experts són el Parc Nacional de Doñana o a Portugal, on vivia en llibertat des del 2015. 
Feia més d'uny any i mig que les autoritats portugueses buscaven el linx, i es creu que podria fer temps que es trobés pel Baix Llobregat. El tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya, Santiago Palazón, va explicar que algun caçador diu haver-se trobat amb un "gat molt gros", que podria haver estat confós amb el linx.

Fa més d'un segle que el linx ibèric es va extingir a Catalunya i, fins fa uns dies, era impossible veure'n cap rondant pel territori. Els Agents Rurals de la Generalitat van observar i fotografiar un linx el passat 29 de maig, que van trobar a una zona boscosa a prop de Barcelona, després de dies de recerca arran de diversos avisos d'avistament. Després de les comprovacions necessàries, els científics van determinar que es tractava del Litio, un mascle de linx ibèric procedent del centre de reproducció en captivitat d'Acebuche, a Andalusia, que havia estat alliberat al Vale do Guadiana, a Portugal, l'any 2015. 

El Servei de Fauna i Flora de la Generalitat va ser l'encarregat d'analitzar l'animal, fàcilment identificable ja que portava un collaret. El Litio hauria creuat Portugal i tota la Península Ibèrica fins arribar a Barcelona. Fa dos dies, va ser capturat a la zona del Baix Llobregat i traslladat a Andalusia.  


 

Article: MónSOStenible
Font: Generalitat de Catalunya

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook