Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 10 de febrer del 2010

Cadena humana contra el projecte del Kàrting de Llinars del Vallès

El projecte de circuit internacional de kàrting de Llinars del Vallès que la Federació Catalana d'Automobilisme està tramitant no té encara llum verda.
Segons explica la Plataforma Stop Kàrting en un comunicat, "hi ha unes poques persones amb uns interessos determinats que treballen per fer-lo (la mateixa Federació, Circuit de Karting de Catalunya SL, i l'equip de govern de Llinars del Vallès, amb la complicitat d'algunes administracions), i moltes altres que, amb un interès general per una millor qualitat de vida i ambiental de tres municipis, treballen perquè no es faci. Les primeres tenen una subvenció de 1.800.000 € de la Secretaria General d'Esports de la Generalitat i un crèdit de l'Institut Català de Finances de 4.000.000 € (força qüestionable en temps de crisi i amb bona part del teixit productiu català amb greus problemes financers), però les segones tenim encara moltes forces, creativitat, arguments, i som moltíssims més."
Per protestar contra el projecte, la Plataforma convoca pel diumenge 21 de febrer una cadena humana per envoltar els terrenys amenaçats. Segons la Plataforma, "es tracta un acte simbòlic de protecció del territori, per tal de demostrar a la Secretaria General d'Esports de la Generalitat que el projecte no és d'interès general, ni tampoc hi ha el pretès consens territorial per fer-lo, dos requisits que són necessaris per una instal·lació d'aquest tipus".

El programa previst

A les 11h. Concentració a diferents punts de barris o zones afectades:
· SANT JOSEP (Llinars) 10:30 h a la Plaça del Mogent
· POBLE SEC (Cardedeu) 10:45 h a la Plaça de la Llibertat
· LLINARS CENTRE 11 h al Passeig Europa de les Nacions
· ALFOU (Sant Antoni de Vilamajor) 11 h a l'Oficina de Sant Julià d'Alfou
· LA GRANADA (Cardedeu) 11 h a la Plaça de la Pubilla
· L'ESTALVI (Cardedeu) 11 h a la Plaça de Joan Alsina
· CARDEDEU CENTRE 11 h a Sant Corneli Des d'aquests punts els concentrats es dirigiran, per grups, cap a l'indret amenaçat, i a les 12 h es formarà la cadena humana als camins públics al voltant del terreny on es vol fer el circuit de karts.
Posteriorment, la comitiva anirà cap a la plaça de la Pubilla (al barri de la Granada de Cardedeu) on parlaran Agàpit Borràs (arquitecte urbanista) i Fidela Frutos (portaveu de la Plataforma). Un vermut-concert amb el grup "El mar i la mare" (biofolk rural) clourà l'acte.

La Plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès està formada per les següents entitats: A D E N C - E D C , Associació Cultural L'Esquellot, Associació de Consum Ecològic DDBO, Associació Letras Comprometidas, Associació per la Promoció del Transport Públic, Associació de Veïns del Centre de Cardedeu, Associació de Veïns de la Granada, Associació de Veïns de l'Estalvi, Associació de Veïns del Poble Sec, Associació de Veïns de Sant Josep, Cardedeu Vital, Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, DEPANA, "la Coordinadora" de Llinars, Plataforma Salvem Vilalba, El Roure (Dosrius), Ràdio Cardedeu, + que pólvora, CUP Cardedeu, Els Verds-Esquerra Ecologista, E R C Cardedeu , Gent pel canvi, I C V Cardedeu , Moviment Alternatiu de Llinars (MA L L ) , PP Cardedeu, PP Llinars.

Article: MónSOStenible
Font: a partir de dades facilitades per Plataforma Stop Kàrting Llinars del Vallès

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook