Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 29 d'octubre del 2022

La Festa del Vi Novell es posposa al 10 de desembre

La Festa del Vi Novell canvia de data a causa del tancament dels jardins del Palau Robert de Barcelona aquest mes de novembre i es farà el 10 de desembre, convertint-se en la traca final de la gira que prèviament el vi novell haurà fet per diferents ciutats catalanes. La gira tornarà a tenir com a protagonista ?The Wine Truck?, un bar de vins en forma de ?food truck? on es podran tastar tots els vins novells que elaboren 13 cellers catalans. La festa compta amb el suport de l?Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).i serà la traca final de la gira que el vi novell farà per Catalunya amb la wine truck. El vi novell surt al mercat el dia 11 de novembre, dia de Sant Martí. És a partir d?aquest dia quan aquest producte singular pot trobar-se tant a les botigues com als restaurants de tot el país. Durant aquestes últimes setmanes prèvies al llançament del vi novell els cellers treballen a un ritme frenètic per tenir a punt el primer vi fet amb la collita de l?any. La gira s?iniciarà el dissabte 12 de novembre a Sant Cugat del Vallès.
Com ja va passar l'any passat, i amb la voluntat d'apropar la tradició del vi novell a diferents racons de Catalunya, els cellers elaboradors de novell han organitzat una gira amb "The Wine Truck", que s'iniciarà el dissabte 12 de novembre a Sant Cugat del Vallès, acte que s'emmarca també en la Setmana del Vi Català. Posteriorment, i durant tots els caps de setmana de novembre i inicis de desembre, la wine truck visitarà Viladecavalls, Tarragona, Santa Perpètua de Mogoda, Cantonigròs, Tortosa i Les Borges Blanques. Més cellers i una nova DO

El projecte per recuperar el vi novell i celebrar la seva arribada creix any rere any. Aquest any dos nous cellers i una nova zona geogràfica, la DO Pla de Bages, se sumen a l'esdeveniment. Així, elaboraran vi novell els cellers Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d'Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d'Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

Un vi de temporada

El vi novell és l'únic vi de temporada, un vi que surt al mercat l'11 de novembre, dia de Sant Martí, i que està pensat per ser consumit de manera immediata, idealment entre novembre i finals d'hivern. La història del novell a Catalunya es remunta a quan a les cases de pagès el vi de l'any anterior no arribava en bones condicions fins a l'hivern següent i s'esperava amb molta il·lusió el vi de la nova anyada. Aquest vi es consumia sense haver reposat, tal com fan la resta de vins, fins i tot els joves, que no surten al mercat fins més endavant.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges