Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 13 de maig del 2011

Biocultura aterra a Barcelona

Biocultura, la fira més important de l'Estat espanyol dedicada als productes ecològics aplega, en la seva edició de Barcelona, més de 700 expositors i s'hi esperen 70.000 visitants professionals i no professionals. El sector de l'alimentació ecològica, amb més de 15.000 referències, és el més important dels que conformen el saló, que també compta amb productes per a la higiene, cosmètica, tèxtil, ecomaterials, mobles i decoració, energies renovables, teràpies i medicines complementàries, estalvi i reciclatge, medi ambient, turisme rural, joguines, artesania, música, llibres i revistes. Biocultura Barcelona estarà instal·lada al Palau Sant Jordi de la capital catalana entre el 13 al 16 de maig. La Fira Biocultura està organitzada per l'Associació Vida Sana i actualment té tres edicions anuals, una a Madrid, una a València i la d'aquest cap de setmana a Barcelona.
La producció agroalimentària ecològica a Catalunya
Catalunya és líder a l'Estat espanyol en indústria i comercialització alimentària, i creix anualment la producció d'aquest tipus de conreu, de manera que esdevé un dels sectors primaris més dinàmics.

Segons el Departament d'Agricultura de la Generalitat, l'any 2010, el nombre d'operadors del sector de la producció agrària ecològica es va situar en 1.639, un 14,54% més que l'any anterior. Pel que fa a la indústria agroalimentària ecològica, creix un 10,13% respecte de l'any 2009, i se situa en 609 operadors, per la qual cosa es manté com a líder a l'Estat espanyol. Destaca en aquest aspecte el sector dels vins i caves, i l'hortofructicultura. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural participa, a través de Prodeca, en la fira Biocultura de Barcelona, que comença demà i que es podrá visitar fins el 16 de maig al Palau Sant Jordi. El departamento dóna suport a una trentena d'empreses catalanes certificades com a productores i elaboradores de productes agroalimentaris ecològics.

Des de l'estand del Departament s'hi farà difusió de l'agricultura ecològica, la producció i la certificació, i dels serveis del Consell Català de la Producció Ecològica i de la Producció Agroalimentària Ecològica (PAE). A més, la participació té també com a objectiu la difusió de les línies d'actuació en els àmbits de l'agricultura, la formació i la política alimentària.
Article: MónSOStenible
Font: Biocultura, Vida Sana,

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook