Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 19 d'abril del 2018

Celebració del dia de la bicicleta

El dia 19 d'abril es celebra a tot el món el Dia Mundial de la Bicicleta que te l'objectiu de promoure l'ús d'aquest mitjà de transport sostenible i de cridar l'atenció sobre els drets dels ciclistes, aixi com destacar els beneficis de l'ús de la bicicleta tant per a la salut com per a la mobilitat sostenible. La data fa referència al trajecte en bicicleta que el científic Albert Hofmann va fer el 1943 des del laboratori on treballava fins a casa seva, en un viatge que es fer famós.
 -  -  <br />  <br />
 

La data del 19 d'abril es va establir en record al 19 d'abril de 1943, data en què el científic Albert Hofmann va anar en bicicleta des del laboratori on treballava, a Suissa, fins a casa seva, en un viatge que es fer famós ja que es va produir després que Hofmann, conegut pel seu descobriment de l'LSD, realitzés en el seu laboratori un auto-experiment amb la substància per determinar els seus efectes psicotròpics. El viatge en bicicleta el va fer, doncs, sota els efectes de la substància que havia ingerit.

Per a celebrar el Dia de la bicicleta solen realitzar-se activitats de promoció d'aquest mitjà per destacar els beneficis que representa.

Barcelona va celebrar diumenge passat una bicicletada per celebrar aquesta diada i avui 19 d'abril s'ha afegit també a la diada amb informació als carrers sobre els beneficis de l'ús de la bicicleta i s'han repartit 300 planells dels carrils bicis de la ciutat.

Article: MónSOStenible
Font: Dia Mundial de la Bicicleta

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook