Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 22 d'abril del 2018

La Fira de la Terra canvia d'ubicació aquest any

Coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, la ciutat de Barcelona acull un any més la Fira de la Terra que enguany te com escenari el districte de Nou Barris. Celebrem el Dia Internacional de la Mare Terra per recordar que el planeta i els seus ecosistemes ens donen vida i sustent. Amb aquesta celebració admitim la responsabilitat col·lectiva, com ens recorda la Declaració de Rio del 1992, de fomentar l'harmonia amb la natura i la Terra per arribar a l'equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i mediambientals de les generacions presents i futures.
El promotor d'aquesta celebració fou el senador americà Gaylord Nelson, que va instaurar aquest dia per crear una consciència comuna als problemes de la superpoblació, la contaminació, la conservació de la biodiversitat i d'altres preocupacions ambientals per protegir la Terra.

Aquest dia ens brinda l'oportunitat de conscienciar els habitants del planeta sobre els problemes que afecten la Terra i les diverses formes de vida que en ella es desenvolupen.Així com pal·liar la superpoblació, la contaminació i fer un ús responsable dels recursos naturals.

Canvi d'ubicació temporal
Coincidint amb el Dia de la Terra, l'Associació Dia de la Terra organitza des de fa més de 20 anys una fira al Parc de la Ciutadella i al Passeig Lluís Companys de Barcelona, amb stands i parades relacionades amb les energies netes i la medicina natural. En els darrers quatre anys, i especialment en l'edició de 2017, l'organització de la Fira s'ha sentit maltractada per part del Dte. Ciutat Vella  Per això han decidit trasladar temporalment la Fira a Nou Barris, per denunciar la vulneració de drets civics per part dels responsables polítics, gerencia i alguns funcionaris del districte. 

L'organització ha expresat el seu malestar pel tracte rebut i recorda que "la Fira per el Dia de la Terra - Mercat de la Terra ni és una fira qualsevol ni un mercat qualsevol" i que no vol fer la competència a cap fira ni a cap mercat. "La Fira per el Dia de la Terra - Mercat de la Terra és una trobada d'entitats de tota mena per cridar l'atenció de les agressions que la societat moderna fa als sistemes naturals i socials i per proposar formes de comportament respectuosos, cooperatius i solidaris".

Article: MónSOStenible
Font: Dia de la Terra/ Fira de la erra

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada

Dissabte, 14 de març del 2020
El feminisme que reclama la Terra
Dilluns, 22 d'abril del 2019
El Dia de la Terra
Dissabte, 20 d'abril del 2019
Rebel·lió Extinció fa una acció a plaça Catalunya i les Rambles de Barcelona per Setmana Santa
Dilluns, 4 de febrer del 2013
Montserrat Carulla, Gaudí d'Honor 2013
Dimarts, 3 de maig del 2011
Setmana de la Terra a Abrera
Dilluns, 20 de desembre del 2010
Terra és femení