Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 7 de juliol del 2010

Nou vol en proves d'un avió solar

La prova consisteix en completar un vol nocturn amb l'avió solar "Solar Impulse", propulsat exclusivament per energia solar. La intenció és volar durant el dia per poder carregar les bateries solars, mantenir-se en l'aire durant la nit i i aterrar 24 hores després d'haver -se enlairat. Construït per Bertrand Piccard i André Borschberg, l'avió es va presentar per primera vegada al públic al juny del 2009, i tenen previst que faci la volta al món el 2012. A partir de les conclusions tècniques d'aquest vol nocturn es construirà un nou aparell. Aquest projecte, ha requerit cinc anys de treball, entre simulacions i construcció, i pretén demostrar el potencial de les energies renovables, promoure la seva utilització i provar l'estalvi d'energia que es pot aconseguir gràcies a les noves tecnologies.
L'avió ha sortit des de l'aeròdrom de Payerne, a l'oest de Suïssa, a les 7 del matí, hora local. Durant el dia, l'avió es recarregarà les seves bateries fins al  nivell màxim, perquè quan els rajos de sol desapareguin, pugui continuar amb la seva marxa, prevista en aquest moment a una altitud de 1.500 metres.

L'1 de juliol, el "Solar Impulse" va haver de posposar el seu primer vol nocturn a causa de problemes tècnics que haurien impedit el seguiment des de terra de paràmetres crucials per a la seguretat de la nau i la seva tripulació.

El 7 d'abril del 2010, el "Solar Impulse" va realitzar el seu primer vol d'una hora i mitja, després d'aterrar a l'aeròdrom de Payerne.
La meta final dels promotors de l'aparell, construït per l'empresa Solar Impulse amb un cost de 70 milions d'euros,  és aconseguir que  el prototip, faci la volta al món amb cinc escales en cinc dies d'aquí a dos anys.

Aquest projecte, ha requerit cinc anys de treball, entre simulacions i  construcció, i pretén demostrar el potencial de les energies renovables, promoure la seva utilització i provar l'estalvi d'energia que es pot aconseguir gràcies a les noves tecnologies.  En cas d'aconseguir-ho, el prototip haurà aconseguit el seu objectiu primordial de l'estiu: demostrar la fiabilitat d'un viatge aeri nocturn propulsat exclusivament per energia solar.
Article: MónSOStenible
Font: agencies

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook