Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 28 d'octubre del 2012

Arriba una nova edició del FICMA

El 5 de novembre arrencarà la 19èna edició del FICMA, el Festival Internacional del Medi Ambient que dirigeix Jaume Gil i que es celebra a Barcelona cada any des del 1993. I ho farà amb una trentena de propostes a la secció oficial, 15 documental i 15 curtmetratges, que han estat seleccionats entre les cintes presentades i arribades de tot el món. El FICMA és el festival de cinema de medi ambient més antic del món en el seu gènere. És l'únic que té una secció competitiva que no accepta produccions amb més d'un any d'antiguitat a l'any d'edició de l'esdeveniment, cosa que el situa al capdavant dels festivals d'aquesta temàtica. Festival reconegut internacionalment, l'any 2000 el FICMA va rebre el Prince´s Award, premi de la Comunitat Europea, atorgat per l'Agència Europea del Medi Ambient de la CE i la Fundació Prince´s Award.
Durant aquests 19 anys del FICMA, moltes persones del món de la política, dels drets humans i de la cinematografia mundial s'han donat cita per donar el seu suport, la seva solidaritat i aportar, des de la seva trinxera, el seu gra de sorra. 

El FICMA, és més que una realitat: és un servei públic necessari i compromès
A les portes de l'inici d'questa dinovena edició, el president fundador del Festival Claudio Lauria i l'actual director Jaume Gil recorden que "el FICMA ha donat els seus primers passos com un projecte preocupant i molest per a alguns; necessari i saludable per a uns altres. Amb els anys i el caminar, es va anar fent una realitat internacionalment reconeguda i referenciada. Avui, en el llindar de les dues dècades del seu naixement, podríem dir que el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, popularment conegut com FICMA, és més que una realitat: és un servei públic necessari i compromès".  

Article: MónSOStenible
Font: FICMA

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook