Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 20 d'agost del 2013

Aprofitar el residus plàstics per a fer combustible

El Centre Tecnològic del Plàstic de Martos, a Jaén, està investigant la manera d'aprofitar la potencialitat dels residus plàstics per a la producció de combustibles per al seu ús a calderes domèstiques i industrials, electrogeneració i automoció. L' investigació preten aprofitar l'alt valor energètic dels residus plástics que es llencen i, paral·lelament, ajudar a reduir la dependència energètica exterior d'Espanya. Fins ara, las proves s'han fet al laboratori amb la finalitat que, en una segïent fase, el prototipus pugui ser reproduït en una producció industrial. Andaltec destaca en un comunicat que aquesta producció "suposa un important avenç en el projecte d' I+D+i"que porten a terme en aquest àmbit i que "te per objetiu obtenir combustible que pot ser utilizat en qualsevol vehícle diesel partint de residuos plástics que normalment acaben la seva vida útil als abocadors".
Jaén, 20 ago (EFE).- La planta pilot instal·lada al Centre Tecnològic del Plàtic (Andaltec) de Martos (Jaén), ha anunciat avui que han començat a produir combustible per automòbils a partir de residus plàstics. 

Andaltec destaca en un comunicat que aquesta producció "suposa un important avenç en el projecte d' I+D+i"que porten a terme en aquest àmbit  i que "te per objetiu obtenir combustible que pot ser utilizat en qualsevol vehícle diesel partint de residuos plástics que normalment acaben la seva vida útil als abocadors". 

Fins ara, las proves s'han fet al laboratori amb la finalitat que,  en una segïent fase, el prototipus pugui ser reproduït en una producció industrial.

L' iniciativa, que està finançada pel Ministerio de Economía i Competitivitat dins del subprograma de col·laboració  público-privada Innpacto 2012, també la impulsa un consorci format per El Ecofa SA com empresa privada tractora; Rivamadrid, empresa pública de serveis municipals de Rivas Vaciamadrid i el Centre Tecnológic de l' Energía i del Medi Ambient de Cartagena, i asociat al projecte s' incorpora, como integrant estratégico, Andaltec.

L' investigació preten aprofitar l'alt valor energètic dels residus plástics que es llencen i, paral·lelament, ajudar a reduir la dependència energètica exterior d'Espanya. 

L'objectiu és que el combustible obtingut sigui de qualitat i apte per al seu ús a calderes domèstiques i industrials, electrogeneració i automoció. En aquest sentit, el director tècnic del projecte i conseller delegat d'El Ecofa S.A., Antonio Tobajas, ha mostrat satisfacció pels resultats que s'estan obtenint.

Andaltec, centre creat el 2005 i impulsat per una trentena de patrons, te una plantilla de més de 85 profesionals i busca ajudar a les empreses del sector a millorar la seva competitivitat i productivitat de forma sostenible.
Article: MónSOStenible
Font: Agència EFE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook