Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 7 de maig del 2018

Anar a la deixalleria té premi

Ja ha començat la cinquena edició de la campanya de reciclatge "Anar a la deixalleria té premi" del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. Des d'avui i fins el 31 de maig, totes les persones que facin ús de les deixalleries poden participar al concurs. L'objectiu de la campanya és promoure l'ús d'aquestes instal·lacions, augmentar el nombre d'usuaris i els materials recollits. La deixalleria donarà una butlleta a cada visitant que porti residus per reciclar, independentment de la quantitat. S'hi pot participar tantes vegades com es vulgui, mentre no es repeteixi el mateix dia. Quin és el premi?
El primer premi són dues entrades pel Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP 2018, i el segon un val per valor de 100€ a bescanviar per compres a la llibreria La Gralla de Granollers. El sorteig se celebrarà el proper 7 de juny a les 12 del migdia, a la seu del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, centre organitzador de la campanya.

Més enllà d'ampliar el nombre d'usuaris de les deixalleries, el concurs vol servir com a sensibilitzador social de la importància del reciclatge des dels nostres pobles i ciutats, i com podem contribuir-hi en el nostre dia a dia. 

Quins residus hi puc portar?

- Residus municipals especials. Com per exemple:
o Bateries, dissolvents, electrodomèstics que continguin substàncies perilloses, fluorescents i làmpades de vapor de mercuri, olis minerals usats, pintures i vernissos, piles, pneumàtics, etc.

- Residus municipals ordinaris. Com per exemple:
o Ampolles de cava senceres, ferralla i metalls, olis vegetals usats, plàstics, tèxtils, vidre, etc. 

- Residus municipals voluminosos. Com per exemple:
o Electrodomèstics que no contenen substàncies perilloses, ferralla electrònica (ordinadors, petits electrodomèstics, aparells electrònics...), mobles i altres. 

- Altres residus municipals. Com per exemple:
o Fustes, restes de poda o jardineria, runes i restes de la construcció d'obres menors.

- Materials no acceptats. Com per exemple:
o Matèria orgànica, materials barrejats, materials explosius, residus industrials en grans quantitats o provinents del procés productiu, que han de ser gestionats a través de gestors privats autoritzats per l'Agència de Residus de Catalunya, residus radioactius, residus sanitaris, etc.

T'animes a anar a la deixalleria? Recorda que té premi, no només material, també un món més sostenible. 
Article: MónSOStenible
Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook