Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 9 d'agost del 2019

Alt risc d'incendi a partir d'aquest divendres

Davant l'increment del perill d'incendi forestal per temperatures superiors als 40 graus a l'interior i humitats relatives per sota del 20%, a partir d'aquest divendres, 9 de juliol, s'activa el nivell 3 del Pla Alfa en 71 municipis de les comarques de l'Alt Camp, l'Anoia, el Bages, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Noguera, el Montsià, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Segrià, el Solsonès i la Terra Alta. A més, també es restringeixen els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. Aquesta situació es pot perllongar fins dissabte 10 de juliol. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació demana extremar les precaucions.El cos d'Agents Rurals conjuntament amb Mossos i ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d'incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.
 -  -  <br />  <br />
 

Tal com preveu l'activació del nivell 3 del Pla Alfa, han quedat suspeses 1.126 autoritzacions per a la realització d'activitats que poden ser generadores de perill d'incendi forestal en els municipis afectats


Les condicions meteorològiques previstes pel dilluns,12 de juliol, mostren l'entrada a primera hora del matí de tramuntana al nord de l'Alt Empordà i de mestral a les comarques de Terres de l'Ebre, el que motivaria l'activació del nivell 3 del Pla Alfa a una quarantena de municipis de les comarques del Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, la Ribera d'Ebre i l'Alt Empordà. Amb la confirmació en els propers dies d'aquest pronòstic, també s'activaria la restricció d'accessos als massissos forestals del Cap de Creus, la Serra del Montsià, la Serra de Cardo- Boix, i al perímetre de protecció prioritària de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell. Aquesta situació es mantindrà fins dimarts 13 d'agost.

En el cas d'efectuar treballs de recol·lecció de cereal, en nivell 3 del Pla Alfa, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d'aigua.

Pel que fa a les picadores de palla a les comarques amb nivell 2 del Pla Alfa, no es podran utilitzar en l'horari comprés entre les 12:00 i les 18:00 hores. En cas dels municipis amb nivell 3 del Pla Alfa, no es podran utilitzar en cap franja horària.

El Pla Alfa i el nivell d'actuació del cos d'Agents Rurals corresponent es motiva en funció del mapa diari del perill d'incendis forestals i altres eines d'anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals.

L'activació del nivell 3 del Pla Alfa pot comportar la restricció d'accessos als massissos forestals afectats i zones predeterminades

A aquestes zones el Cos d'Agents Rurals porta a terme les següents actuacions:

- Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.
- Control d'activitats de risc, identificació de les persones que en realitzin i verificació d'autoritzacions.
- Control de llocs predeterminats d'especial risc.
- Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.
- Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.
- Establiment d'un comitè de crisis a la seu de la unitat operativa.
Article: MónSOStenible
Font: DARP

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook