Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 6 de febrer del 2010

Abandonen residus possiblement tòxics a la llera del riu Congost, a Granollers

La Policia Local de Granollers investiga l'abandonament de dos contenidors d'alta cabuda i diversos bidons de diversa cabuda amb dues substàncies diferents que podrien ser tòxiques en el riu Congost. La primera troballa, que es va produir aquest dijous, es va notificar a l'Agència Catalana de l'Aigua i es van enviar mostres dels productes per analitzar a l'Institut Toxicològic. Posteriorment s'ha produït una segona troballa que podria tenir el mateix origen. Les sospites recauen en una empresa del Vallès Oriental.
La primera troballa ha tingut lloc aquest dijous 4 de febrer al vespre gràcies a l'avís d'un ciutadà, a uns 40 metres del gual de Palou. Segons ha explicat la Policia Local de Granollers, els fets es van posar en coneixement de l'Agència Catalana de l'Aigua i es van enviar mostres dels productes per analitzar a l'Institut Toxicològic. Uns cinc-cents litres d'una de les substàncies es van vessar a la llera del riu, però no a l'aigua. L'ACA s'encarrega de recollir la terra i la vegetació afectades pel vessament. Una segona troballa s'ha notificat al voltant de 2/4 de 2 del migdia de divendres 5 de febrer, quan l'empresa GRUP LOBER, situada al sud-oest del nucli urbà de Granollers, ha avisat que havien aparegut una trentena de bidons buits de les mateixes característiques amb restes de producte al pàrquing de l'establiment.

La Policia Local creu que tots els bidons trobats tenen el mateix origen i manté la sospita d'una empresa del Vallès Oriental.

Segons quins siguin els productes abandonats a la llera del Congost, podrien acusar els autors dels fets d'un delicte contra el medi ambient.

Article: Elisenda Cuquet
Font: Granollers

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook