Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 21 de juliol del 2018

40 incendis i 7 hectàrees afectades és el balanç del primer mes del Pla d'informació i vigilància contra incendis

L'equip d'informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, que es realitza en col·laboració amb els ajuntaments i les ADF, han detectat, des de l'inici de la campanya el 15 de juny, un total de 40 incendis de vegetació, dels quals 23 han estat en zones forestals, amb un total de set hectàrees afectades. D'aquests, 17 incendis amb 3,7 hectàrees cremades, s'han produït durant aquesta primera quinzena de juliol. Així mateix, l'equip d'informadors i vigilants han realitzat un total de 21.326 accions informatives a persones que transitaven per zones forestals i àrees de lleure.
D'acord amb aquestes dades, el nombre d'incendis d'aquesta primera quinzena de juliol està en la mitjana dels incendis del període 2008-2017. També la superfície afectada per aquests incendis està per sota de la mitjana en el mateix període. Per comarques, la principal superfície forestal afectada ha estat al Penedès-Garraf, amb 2,90 hectàrees, concretament al terme municipal de Sant Pere de Ribes, al costat de la carretera C-15B, amb un incendis que es produí el dia 5 de juliol. La resta han estat petits incendis de zones de matoll i terrenys agrícoles. D'aquests el mes important va afectar 2,40 hectàrees de la finca Pla de Can Vilaró a Montornès del Vallès el 21 de juny.

 -  -  <br />  <br />  

La campanya 2018 del Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) que desplega la Diputació de Barcelona en col·laboració amb ajuntaments, agrupacions de defensa forestal (ADF) i altres institucions, durarà fins a l'1 de setembre. El pla compta amb un equip de 257 persones contractades per a aquest dispositiu, que atendran 91 rutes mòbils en el conjunt de 475.502 hectàrees de territori forestal de Barcelona, amb una inversió de 2.160.322 euros a càrrec de la Diputació de Barcelona.

Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook