Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 20 de març del 2010

35 poblacions participen avui a la jornada Fem dissabte! de neteja dels rius de Catalunya

La jornada, que organitza el Projecte Rius de l'Associació Hàbitats, té un triple objectiu: netejar els espais fluvials, conscienciar que els rius i el seu entorn han de deixar de ser abocadors i celebrar el Dia Mundial de l'Aigua que tindrà lloc dilluns 22 de març. De les 35 poblacions que avui surten a netejar els seus rius, Tarragona és la única capital catalana que participa de la jornada.
Aquesta és la quarta edició del Fem Dissabte!, i, com les anteriors, mobilitzarà centenars de persones arreu de Catalunya. Des d'Olot fins a Tortosa i de Tàrrega a Cornellà, la jornada d'avui aplega 35 poblacions on s'han organitzat grups de neteja dels espais fluvials. Pel coordinador del projecte Roger Gili, el fet que cada jornada de neteja compti amb més municipis participants té una doble lectura: "d'una banda vol dir que hi ha més consciència que els espais fluvials no són abocadors, però de l'altra indica que encara hi ha molta feina per fer". Els municipis participants a la jornada de neteja d'aquest any són: Abrera, Aiguafreda, Barberà del Vallès, Bigues i Riells, Calders, Cardedeu, Castellbisbal, Collserola, Cornellà, Granollers, L'Ametlla del Vallès, Martorell, Monistrol de Calders, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Navàs, Olesa de Montserrat, Olot, Prats de Lluçanès, Sabadell, Salt, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan Despí, Sant Joan Les Fonts, Sant Martí de Llémena, Santa Maria de Palautordera, Santa Perpètua de Mogoda, Tarragona, Tàrrega, Torelló, Tortosa Tremp.
Cada grup de neteja te un coordinador/a i els participants de cada municipi es troben en un lloc predeterminat per a traslladar-se després a l'espai fluvial que s'ha de netejar. L'activitat es fa al llarg del matí i es planteja com una passejada pel riu. Les persones participants han de dur roba i calçat adequat. 


Tarragona, l'única capital catalana que participa al Fem dissabte!
L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, dona suport a l'Associació Aurora, en l'organització de la neteja d'un tram del riu Francolí. El punt de trobada serà al marge esquerre del riu Francolí, al costat de l'aparcament i la pista esportiva del Parc del Francolí, a les 10.30 del matí. L'activitat és oberta a tothom i es planteja com una passejada pel riu on, a mesura que s'avanci, s'anirà recollint la brossa que es vagi trobant. Es recomana portar calçat adequat i guants, per a fer aquesta activitat.

+informació: www.projecterius.org/femdissabte

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook