Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opinió

Dijous, 27 de setembre del 2012

Una setmana molt moguda també en la defensa de la natura, no us ho perdeu!

La setmana es presenta moguda en molts aspectes. A banda dels grans titulars volia recomanar-vos les activitats organitzades arreu del país en el marc de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori (del 28 de setembre al 7 d'octubre), vegeu: www.landlifeweek.eu/ca . Teniu moltes propostes per participar-hi. Per exemple, una de ben maca i fàcil és enviar la vostra fotografia preferida a l'activitat Connecta't amb la natura.
Podeu buscar les activitats que més us agradin o que tingueu més a prop a http://www.landlifeweek.eu/ca/map/

En temps de crisi sembla que ens oblidem de la protecció del medi ambient. Tractar de trobar solucions per al drama que viuen en aquest moments moltes persones està per davant de tot, és cert. També és evident que a hores d'ara hi ha qüestions transcendentals en joc per al nostre país. En qualsevol cas, no farem cap favor a les personesnecessitades ni al país si ara perdem tot allò que hem avançat en matèries com el reciclatge, l'ús eficient de l'aigua, la lluita contra la contaminació, la protecció de les especies i els espais naturals o el canvi climàtic. Cal continuar i reforçar doncs el nostre compromís amb el medi ambient i aquesta setmana de Custòdia del Territori és una oportunitat que no ens podem perdre.

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s'emmarca en el projecte europeu Landlife, un projecte que té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d'èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

Què és això de la "custòdia del territori"?: Doncs un conjunt d'estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics. Podeu trobar més detalls i exemples pràctics a http://www.custodiaterritori.org/


Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 -  -  -
Joaquim Elcacho
periodista ambiental i científic

Enllaços

Xarxa de custòdia del territori Blog de Joaquim Elcacho