Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opinió

Dijous, 18 de desembre del 2014

Propostes per un Nadal més Responsable

Com cada any, els membres de Barcelona + Sostenible ofereixen activitats lúdiques i de reflexió per viure les festes nadalenques de forma responsable i solidària. Feliç 2015!
- Fira Solidària de Nada:
 Fins al 23 de desembre, de 12 a 21 h, els Jardinets de Gràcia acolliran la tercera edició de la Fira Solidària de Nadal d'Economia Social. Un esdeveniment que aglutina més de 30 entitats i empreses de l'economia social de la ciutat que treballen per la inserció sociolaboral.

- Campanya "Som gent de profit"
L'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona han engegat una campanya que vol conscienciar la població que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.

- Campanya "Cap nen sense joguina"
Es tracta de la 48a edició d'aquesta iniciativa que va engegar la Cadena Ser l'any 1967 (consulteu la història de la campanya). Podeu portar les joguines a l'estand instal·lat davant de Ràdio Barcelona, al carrer de Casp número 6.

- Centres Cívics, aules ambientals i museus
Els equipaments també adapten part de la seva programació a temàtiques relacionades a la solidaritat i el consum responsable en aquestes dates.
* El Centre Cívic El Coll posa la mirada a la pobresa més propera a través de la reflexió sobre els efectes que la crisi està generant al nostre entorn. Exposicions, taules rodones, teatre, concerts. Consulteu la programació.
* Per la seva banda, el Centre Cívic El Sortidor també organitza activitats relacionades amb la cultura i la gastronomia al Nadal. Consulteu la programació.
*L'Aula Ambiental de la Sagrada Família ha preparat pel dimarts 23 de desembre a les 18 h el taller "Recicla el teu Nadal". Voleu crear guarniments nadalencs d'una forma ecològica i imaginativa, fent servir materials en desús? By my eco imparteix aquest taller.

- En la programació "Nadal als museus", el Museu Ciències Naturals de Barcelona ofereix el joc "Mediterraniam, embranca't al Botànic" i el taller- visita "Cultiu de Cultures".

- Xarxa de Consum Solidari
Des de la Xarxa de Consum Solidari s'ofereixen torrons de comerç just i una gran gamma d'artesanies (de Kenya, Ghana, Equador...) a preu de cost elaborades per petits productors i productores del Sud amb criteris de comerç just. Visiteu l'estand al Mercat de Pagès del proper dissabte 20 de desembre de 10 a 14.30 h a Ciutat Vella (Pl. Sant Agustí Vell).

  - Mercat Social
El Mercat Social és la plataforma comercial en línia que ha posat en marxa la Federació Catalana de Voluntariat Social perquè persones que ho necessiten continuïn creient en un futur millor i per a que les entitats que fan possible aquestes causes segueixin amb la seva labor social. Consulteu els 10 regals solidaris.

- René + que electrodomèstics
El proper dissabte 20 desembre de 10 a 12.30 h, podeu assistir al taller de cuina saludable per festes. Més informació.

- Fundació Arrels
Arrels Fundació presenta la web www.homelessfonts.org, que permet a particulars i empreses crear les seves postals de Nadal amb la lletra de persones que han viscut al carrer. Es poden fer donatius des de la mateixa web i tots els beneficis van destinats a persones sense sostre que atèn l'entitat.

 


Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 -  -  -
Barcelona + Sostenible
Entitats i Empreses + Sostenibles

Enllaços

Més informació