Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opinió

Dimarts, 21 d'abril del 2020

Sobre els vessaments que pateix el riu Francolí al seu pas per Alcover

Lamentablement el 19 d'Abril a la vila d' Alcover vam tenir un nou episodi de vessaments contaminants al Barranc de la Font Major. La comissió ecologista del Casal Popular La Bretxa va tramitar la corresponent denuncia als Agents Rurals i van fer acte de presencia aixecant l'acta corresponent. Doncs be, estic escrivint la noticia per premsa quan rebem l'avís de uns veïns del Barranc que som víctimes d'un nou vessament que s'està produint ara mateix, dimarts 21 d'Abril.
Tornem a avisar als forestals, i als guardes municipals. Fem constar que l'Agència Catalana de la Aigua va rebre la notificació i va fer seguiment i aixecar acta del mencionat vessament. Aquests vessaments a mes van acompanyats amb els envasos de la matèria prima que utilitzen aquestes industries químiques, i per tant una mínima investigació permetria identificar als delinqüents que arruïnen e hipotequen el futur del nostre país i dels nostres fills. Volem que sapigueu tothom que no ens cansarem de denunciar els fets, i tingueu per segur que no volem uns altres 20 anys de contaminació impune. Han tingut mes de 20 anys per arreglar el problema, i no han fet res. Per tant ignorar el problema no ajuda a arreglar-ho, al contrari, l'agreuja. Es veuen tant impunes que fins i tot s'atreveixen a llençar els sacs de matèries prima al Barranc, o sigui, signen i rubriquen els vessaments.

Donat que volem superar aquests episodis i no volem ni ens fa cap be una classe política totalment girada d'esquena als problemes del estimat poble, hem volgut fer i començar a publicar una carta oberta dirigida i enviada personalment a tots els polítics de la nostra Vila, a tots els Alcoverencs, i atès que els fets sobrepassa l'àmbit local (contaminem el protegit riu Francolí) a la societat en general.

CARTA OBERTA ALS POLÍTICS ALCOVERENCS

Ja fa un temps El Casal Popular La Bretxa i mes tard l'assemblea ecologista del Casal Popular La Bretxa estan denunciant un delicte de vessaments contaminants i continuats al Barranc de la Font Major.

La realitat es que els vessaments no son nous i es porten a terme des de fa mes de vint anys. De fet la mencionada industria ha estat denunciada i condemnada amb anterioritat per tristos episodis de contaminació i amb tot plegat l'únic aconseguit ha estat, i no entenem perquè, es que els fets siguin assumits i normalitzats per la classe política alcoverenca i per tant hem arribat a una inacció total davant un delicte flagrant.

L'assemblea ecologista del Casal Popular La Bretxa amb aquesta carta volem fer una crida perquè cada part de la societat faci i assumeixi el seu paper. I per tant recordem a tota la classe política alcoverenca que fer-se càrrec i gestionar aquest delicte ecològic continuat es el que els hi correspon i es la seva obligació. No es una opció. A l'assemblea ecologista ens volem dedicar com fa temps que fem a posar trampes per l'eruga processionària, promocionar caixes niu de rap penats, campanyes de neteja a la Vall del Glorieta,... que entenem que la nostra elit política local opti per ignorar-les, perquè evidentment son part de l'opció política. Ara be, denunciar un greu delicte ecològic continuat no es una opció, es l'obligació de tota la classe política. L'obligació dels nostres governants, de l'oposició majoritària i dels partits minoritaris.

Per que els llocs de treball no estiguin eternament a la corda fluixa, per una industria amb futur i de qualitat, per uns llocs de treball de qualitat, per no hipotecar el futur del nostre territori i dels nostres fills,... hem de treballar tots junts i decididament el problema. I amb tota la classe política alcoverenca liderant la sortida i solució al problema. No dubteu que ens tindreu al vostre costat. I tota la societat alcoverenca i les properes generacions recordaran i agrairan molt a aquests líders que van posar fil a l'agulla i van assegurar un futur digne per els nostres estimats fills i la nostra terra.

Des de l'assemble ecologista del Casal Popular La Bretxa manifestem que seguirem treballant i denunciant aquests delictes ecològics. Ara be estem confiats i esperant que tots els nostres líders polítics locals ens agafaran el relleu i aconseguiran definitivament posar fi en aquest despropòsit que taca el bon nom del nostre estimat poble. I no tingueu cap dubte! Nosaltres i tota la societat alcoverenca us farà costat. Vinga, SOM-HI, A LA FEINA!


Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

Casal La Bretxa