Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Editorial

Diumenge, 22 d'abril del 2012

Dia de la Terra

monSOStenible s'afegeix a la celebració del Dia de la Terra amb la reposició del vídeo de presentació del Portal, Clam de la Terra, on la veu de la Terra és encarnada per l'actriu Montserrat Carulla a qui, una vegada més, volem agrair la seva col·laboració desinteressada. La Cimera de la Terra representa cada any una oportunitat per treballar conjuntament i des de tots els països per millorar les polítiques ambientals que fins ara només ens continuen encaminant cap a la destrucció del Planeta. Amb 20 anys des de la primera cimera de la Terra, s'ha fet força, però cal fer molt més i molt més despresa per salvar la Terra, però també l'espècie humana.
El Dia de la Terra és una data celebrada a  molts països el dia 22 d'abril i que es va iniciar als EUA l'any 1970

El dia de la terra s'ha convertit en un esdeveniment informatiu i educatiu sobre el problemes del medi ambient. Els ecologistes l'aprofiten per avaluar contaminació de l'aire, l'aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, els centenars de milers de plantes i animals en perill d'extinció i l'esgotament dels recursos no renovables. Les solucions que proposen per aquests problemes són el reciclatge, preservació de recursos naturals com el petroli, la prohibició d'utilitzar productes químics perillosos pel medi ambient, acabar amb la destrucció d'hàbitats fonamentals com els boscos humits i la protecció de les espècies en perill d'extinció.

Les Nacions Unides celebren també un Dia de la Terra cada any en l'equinocci de març, una tradició que va ser iniciada per l'activista de la pau John McConnell. McConnell va proposar per primera vegada la idea d'una festa anomenada "Dia de la Terra" a la UNESCO en una Conferència sobre el Medi Ambient l'any 1969, el mateix any en què va dissenyar la "Bandera de la Terra". El Secretari General de l'ONU, U Thant va donar suport a la iniciativa de celebrar aquest esdeveniment, que s'inicià l'any 1971 fent sonar la Campana japonesa de la pau per marcar l'inici de l'equinocci de primavera en l'hemisferi nord i de tardor en l'hemisferi sud.

El dia de la terra es va celebrar per primer cop el 22 d'abril de 1970. El seu promotor fou el senador nord-americà Gaylord Nelson, que volia conscienciar dels problemes del medi ambient per protegir la Terra. En aquesta convocatòria van participar-hi 2.000 universitats, 10.000 escoles i centenars de comunitats. La pressió social va fer que el govern dels Estats Units crees, a instància també del senador Gaylord Nelson  del'Agencia de Protecció Ambiental i lleis de protecció del medi ambient.

Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook