Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opinió

Dilluns, 24 de setembre del 2018

Aliments ecològics embolicats amb plàstic

Permeteu-me una petita reflexió sobre les noves botigues d'alimentació ecològica. Ahir vaig entrar en un comerç local, que ha reinventat la seva activitat i ara ofereix tot tipus de productes ecològics, aptes per a al·lèrgics, de proximitat i respectuosos amb els animals i el medi ambient. Aquest últim punt és el que em trontolla. Vaig entrar a aquella botiga pensant si no deuria haver-hi una regla general d?embolicar amb plàstic qualsevol tipus de producte, com he vist fer a moltes d?altres botigues ecològiques. Em vaig convèncer que sí, que potser aquesta era diferent, i realment posava en pràctica la consciència sobre els residus. No ho era. Cap excepció que desmentís la meva teoria fomentada en diverses visites a nous establiments bio-chic, que exploten el nom de la natura per al seu benefici

Només entrar, els focus de llum es reflectien en milers de petits plecs brillants: fruites i verdures embolicades amb plàstic, galetes naturals, integrals, de cereals embolicades amb plàstic, llet de soja, d’avena i ametlles en pots de plàstic i tetrabrics. Plàstic, plàstic, plàstic. Arreu i per a tot.

Darrerament, s’ha posat molt de moda el menjar bio, anar a comprar a supermercats alternatius per poder obtenir productes ecològics. Però aquests supermercats alternatius no difereixen molt dels ja coneguts, asfixiats en plàstic i en embalatges que fomenten la creació desorbitada de residus, i posen en entredit la seva essència natural. 

Potser estem disposades a pagar un preu més alt per allò que considerem més natural o ecològic, perquè no cal dir que els productes que venen les botigues bio solen tenir un preu més elevat que els aliments de supermercat corrents. Tanmateix, i sense generalitzar, moltes de les botigues d’aliments ecològics emboliquen els seus productes amb massa plàstic i massa parafernàlia. Sigui com sigui, ho deixo al vostre criteri.   


Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook