Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Article d'Opinió

Divendres, 27 de desembre del 2013

Aeris, una empresa experta en el tractament biològic d'aigües contaminades i males olors

Els quatre fundadors d'Aeris Tecnologías Ambientales SL van iniciar la seva carrera professional com a investigadors del grup de tractament d'efluents líquids i gasosos (Genocov) del departament d'Enginyeria Química de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El grup Genocov treballa des de fa més de vint anys en el desenvolupament de tecnologia per a la depuració d'aigües residuals i de gasos contaminats i l'experiència dels seus investigadors ha contribuït a situar la UAB entre les universitats més destacades d?Europa en aquest camp.
"Fa uns anys vam detectar una demanda del mercat de les noves tecnologies de depuració d'aigües i gasos, tant en organismes públics que gestionen les plantes depuradores com del sector privat, i quan l'any 2009 vam veure que podia ser una sortida professional, vam decidir crear l'empresa", explica Óscar Prado, cofundador i director d'Aeris. Per a un grup d'investigadors especialitzats en Enginyeria Química, la creació d'una empresa no era una tasca fàcil. "Alguns de nosaltres havíem treballat en empreses, però cap no havia dirigit o gestionat directament una companyia privada, per això va ser molt important néixer com un spin-off i poder disposar del suport i els serveis de la UAB i del seu Parc de Recerca", reconeix Prado.
"L'Autònoma té bons professionals que ens han donat molt suport en temes com demanar subvencions, constitució de l'empresa, gestió financera, publicitat i màrqueting".

En un mercat com el de la depuració d'aigües i gasos -molt especialitzat i dominat per les grans empreses-, Aeris pretén fer-se un lloc amb una oferta de productes diferenciats. I la diferència principal és que aquesta empresa sorgida de la UAB ofereix el disseny, la construcció i el control de sistemes amb tractaments biològics, a diferència dels tractaments químics que s'utilitzen de forma més habitual en aquest sector. "Els sistemes biològics que hem desenvolupat són igual d'eficaços que els tractaments fisicoquímics tradicionals i molt més barats d'operar", destaca Prado.

[Fragments inicials del reportatge publicat diumenge 15 de desembre 2013 a la pàgina 'De la ciència al mercat' del suplement d'economia de La Vanguardia ('Diners'). Disponible en edició paper de 'La Vanguardia' i en edició electrònica Premium -de pagament i per a subscriptors-]


Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 -  -  -
Joaquim Elcacho
periodista

Enllaços

Enllaç al blog