Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 25 d'abril del 2019

Viure els efectes del canvi climàtic mitjançant la realitat virtual a l'exposició The zone of hope

El canvi climàtic i les seves conseqüències són un motiu constant de preocupació i advertències per part dels experts, que criden a la societat a actuar abans que sigui massa tard. Vivim els anys més càlids des que existeixen registres de temperatura."Què passarà en el futur si el canvi climàtic no s'atura?". Aquesta és la pregunta de la que parteix l'experiència 'The Zone of Hope, una exposició impulsada per Aigües de Barcelona a principis del 2018 i que es pot visitar fins a finals del proper mes de maig. Una mostra que han visitat 34000 persones en 14 mesos i que utilitza la tecnologia d'última generació 'immersive extreme' per transportar les persones visitants en un viatge al futur perquè puguin veure i sentir les conseqüències de l'escalfament global i el canvi climàtic.
 -  -  <br />  <br />  

Els efectes del canvi climàtic es faran notar de manera gradual però creixent, amb prediccions de falta d'aigua, condicions difícils per a la producció d'aliments i un augment en els índexs de mortalitat a causa d'inundacions, tempestes, sequeres i onades de calor. Aquesta amenaça pot passar desapercebuda ara, però què passaria si poguéssim veure i sentir en primera persona aquests efectes devastadors? Això és el que proposa The Zone of Hope (TZOH), una espectacular experiència de realitat virtual pionera a Europa i nascuda del compromís d'Aigües de Barcelona amb la sostenibilitat.

A The Zone of Hope els visitants poden veure i sentir físicament els efectes del canvi climàtic a través d'un viatge en el temps. En aquest viatge el públic pot experimentar fred, calor o vent, passejar per l'interior d'una glacera i quedar atònit al veure i viure amb gran realisme, gràcies a la tecnologia 3D, una inundació a Barcelona o la desertificació en un embassament de Catalunya. El missatge és clar: cal reaccionar immediatament i, per això, cal aconseguir que l'impacte que pot tenir el canvi climàtic i la necessitat d'actuar urgentment calin entre la ciutadania, cada un en el seu àmbit i conjuntament com a societat, per preservar el planeta

El fil argumental de l'experiència és la vida d'una dona, la Violeta, nascuda el 2018, que acompanya el públic per diversos entorns assolats pel canvi climàtic, amb aturades els anys 2038, 2068 i 2093


Les glaceres de l'Àrtic que es fonen; una plaça d'Espanya de Barcelona sumida en les inundacions i el pantà de la Baells, al Berguedà, convertit en un desert són les estampes dantesques amb què es troba el visitant. Les imatges són generades en 3D i combinen diferents efectes visuals i sonors que creen una experiència immersiva. La tecnologia utilitzada permet un contacte multisensorial perquè el públic senti físicament el gel, la calor i la sequedat. A més, el visitant, convertit en avatar, es pot moure lliurement pels espais, seguint les indicacions de la Violeta. 

La mostra, realitzada per Aigües de Barcelona, es va inaugurat el gener del 2018 i es podrà visitar fins el 30 de maig del 2019.
Article: MónSOStenible
Font: Aigües de Barcelona / The Zone of Hope

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook