Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 27 de maig del 2010

Unió de Pagesos demana a Medi Ambient que es rebaixi la població de porcs senglars al Baix Llobregat pels danys als cirerers

Unió de Pagesos demana al departament de Medi Ambient mesures per rebaixar la població de porcs senglars a les muntanyes del Baix Llobregat i combatre la plaga que suposen, ja que en les últimes setmanes han malmès de manera important els conreus de cirerers de la comarca. Els municipis més afectats per les destrosses d?aquests animals són, d?una banda Santa Coloma de Cervelló, Torrelles i Sant Climent, i de l?altra, el Papiol, a la serra de Collserola.
Malgrat l'ús d'algunes mesures dissuasòries per evitar els danys als cirerers, com ara canons o barreres d'olors, i inclús els permisos per als caçadors per fer aguaits nocturns (encara que aquests no es donen fins que els animals no han causat els danys), no són suficients perquè els senglars van ara en ramats, són molt més nombrosos i tenen un comportament més agressiu que en anteriors ocasions. D'aquesta manera, els efectes sobre els conreus són més grans i quantiosos. Al Baix Llobregat han aconseguit, a més de fer malbé les branques més baixes dels arbres, arrencar rengleres senceres de cirerers en una sola nit. Per això, les pèrdues no afecten només la producció d'aquest any sinó que també comprometen la producció futura del conreu.

 

Article: MónSOStenible
Font: Unió de Pagesos

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook