Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 22 d'abril del 2018

Una setmana sense mòbil

Us heu preguntat alguna vegada quanta estona diària dediquem a mirar el mòbil. I dic mirar perquè la majoria d'operacions que fem ara amb el mòbil van molt més enllà de la trucada telefònica que era la seva funció bàsica original. Per prendre consciència d'aquesta realitat aclaparadora i de la necessitat de desconnectar-nos de tant en tant, un grup de catalans han llançat aquest any el Dia Mundial Sense Mòbil.
Una iniciativa que esperem tingui continuïtat i suport i ajudi a reduir les 3 hores de mitjana diària de connexió al mòbil

 -  -  <br />  <br />  

Va ser el 15 d'abril i la coincidència amb la manifestació que hi havia convocada per aquell dia va deslluir una mica aquesta iniciativa sorgida de l'empresa catalana Desconnexions. L'objectiu, però, s'ha complert: "Estem contents d'aquesta primera edició" afirma Joan Amorós, psicòleg i director de programes de Desconnexions, que recalca que no es tracta d'una iniciativa anti-mòbil sino de prendre consciència de l'ús que en fem. Per als seus creadors, el Dia Sense Mòbil és un dia "per reflexionar, per gaudir, per desconnectar per tornar a connectar".

La idea va sorgir de la pròpia pregunta que es van fer els seus impulsors: Quin dia deu ser el Dia Sense Mòbil? I es van trobar que no n'hi havia. Per això van decidir crear-lo i fer-ne un llançament a nivell mundial. Van buscar embaixadors a una vintena de paisos del món i van crear el web de l'evento.(https://www.worldmobilefreeday.com/) amb la intenció que es converteixi en una campanya global en la que s'impliquin marques mundials, governs i institucions educatives. La tasca educativa i el treball amb les escoles és una de les prioritats d'aquesta iniciativa sorginda de Desconnexions, que vol generar programes escolars amb els infants i joves per conscienciar de la necessitat de gestionar l'ús del mòbil i de viure moments de desconnexió. De fet, aquest és el propòsit de l'empresa Desconnexions de Manresa i el que fa amb els seus clients: fer que desconnectin per un mom ent i reconnectin amb les coses més importants de la vida, sigui la familia, els amics o companys, un hobby o la natura.
Article: Míriam Viaplana
Font: Desconnexions / World Mobile Freeday

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook