Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 24 de març del 2020

Una parella de falcó pelegrí pon quatre ous al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Actualment, hi ha constància de tretze territoris que al llarg de tot aquest temps estan sent ocupats per parelles d'aquest falcònids, els més grans de l'espècie, d'uns 39-50 centímetres de llargària i uns 95-115 centímetres d'envergadura. Les càmeres es van instal·lar ara fa deu anys en una de les localitzacions que se sabia que s'ocupava sovint per tal de poder seguir amb major detall la cria en un dels nius.
 -  -  <br />  <br />
Femella de falcó pelegrí covant ous al seu niu de Parc Natural de Sant Llorenç del Munt  

Una parella de falcó pelegrí del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ha fet una posta de quatre ous, així ho ha pogut captar una de les càmeres que hi ha instal·lades en un dels nius habituals d'aquest espècia a l'espai natural. L'observació d'aquesta posta forma part del programa de seguiment de rapinyaires iniciat fa trenta anys, i que també inclou entre d'altres, el seguiment de l'estatus i l'èxit de la reproducció d'aus rapinyaires protegides dins el Pla de seguiment de paràmetres ecològics vigent a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

El seguiment de l'evolució del que està passant en aquest niu es pot seguir a través del canal de youtube  del falcó pelegrí al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac on també veure enregistraments d'anys anteriors d'individus de falcó pelegrí adults paixent dos dels polls, mentre els altres esperen el seu torn, el seu creixement i evolució o altres situacions com els polls exercitant les ales per tal d'emprendre, ben aviat, el vol.

El programa de seguiment de rapinyaires a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona també inclou el canal Youtube de l'Àguila cuabarrada del Parc del Garraf i el canal Youtube de l'Astor del Parc de la Serralada Litoral.

Per a més informació es pot consultar els Plans de seguiment i recerca Parc Natural Sant Llorenç del Munt i l'Obac
 
Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook