Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 11 de febrer del 2019

Una investigadora d'Eurecat Cerdanyola promou la ciència i la tecnologia entre joves estudiants dins del programa 100tífiques

La investigadora Ivette Aluja, de la Unitat de Laboratori de Materials, col·labora en el programa 100tífiques, amb el propòsit de donar visibilitat a la feina que fan les dones en l?àmbit de la ciència i de la tecnologia i de fomentar les vocacions cientificotècniques entre les joves. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), en el marc de la Biennal de Ciutat i Ciència de l'Ajuntament de Barcelona i del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, la investigadora d'Eurecat Cerdanyola participarà en el debat sobre el paper de les dones cientificotècniques com a models de referència i compartirà la seva experiència professional en algunes de les 100 xerrades divulgatives dirigides a alumnes d'ESO el dia 11 de febrer a escoles de tot Catalunya

Les altres representants del centre tecnològic al programa són Laura Portell, de la Unitat de Data Science & Big Data Analytics; Laia Subirats, de la Unitat d'eHealth; Gemma Batlle, de la Unitat de Desenvolupament de Negoci i Eugenia Martinez, de la Unitat d'Impressió Funcional i Dispositius Encastats.

El programa 100tífiques comptarà amb la participació d'Ada Yonath, Premi Nobel de Química 2009.

Més presència femenina en el sector del metall
Eurecat ha participat també en la iniciativa MetallDones, dins del programa MetallVallès, liderat per l'Ajuntament de Sabadell i promogut per la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu d'incrementar la presència i la competitivitat de les dones en el sector metal·lúrgic i impulsar l'ocupació local.
El curs, adreçat a un públic femení, compta amb una part teòrica d'iniciació al metall i finalitza amb una estada de pràctiques empresarials. Eurecat s'ha encarregat de la formació de les participants de la tercera edició de MetallVallès.
Article: MónSOStenible
Font: Eurecat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada