Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 29 d'abril del 2011

Una directiva europea podria dificultar l'ús de les herbes medicionals

L'1 de maig entrarà en vigor la Directiva europea sobre productes basats en plantes medicinals, segons la qual els remeis naturals hauran de passar pel procediment d'anàlisis clíniques i bioquímiques vigent per als articles farmacèutics. Els fabricants de productes naturals a Europa conceben el document com un triomf del potent lobby farmacèutic, que podria posar en perill l'ús tde les herbes medicinals que es ve fent tradicionalment des de fa milers d'anys i que encara avui mantenen medicines com la xinesa, o l'africana o algunes teràpies anomenades alternatives com les Flors de Bach, o l'homeopatia en front de la mediciona alopàtica. Per això alguns països europeus plantegen la suspensió de la directiva. Tanmateix l'organització Avaaz ha endegat una campanya a nivell mundial per aconseguir aturar la nova directiva o les restricions que suposa per l'utilització de les herbes com a remeis curatius.
Segons els nombrosos amics de la fitoteràpia a Bulgària, país d'enorme varietat de plantes medicinals usades en la medicina natural, aquesta Directiva impediria l'accés dels europeus a remeis usats des de l'antiguitat, molt abans de néixer la indústria farmacèutica. "... La societat necessita descansar de tanta química. Els aliments i els fàrmacs massa quimitzats causen moltes al•lèrgies en el món sencer" diu Emil Elmazov, president de la Unió de Herbolaris i explica que la Directiva sobre els productes basats en plantes medicinals, aprovada el 2004, el període de gràcia de 7 anys expira a finals d'abril, exigeix dels fabricants registrar els seus productes d'acord amb un sistema nou.

El resultat és que en tota la UE han estat registrats amb prou feines 200 productes basats en herbes, ja que per provar l'efecte curatiu d'una sola planta medicinal es necessiten ni més ni menys que 46 anàlisis clíniques i de laboratori i el seu elevat cost faria augmentar 10 vegades el preu del producte : "Si avui podem adquirir100 grams de suc de Plantago per 3 euros, en el futur haurem de pagar per ell 30 euros, afegeix Elmazov.

També es prohibiran  la publicitat de la fitoteràpia i el tractament amb productes innocus d'efecte curatiu provat fa mil•lennis.

Article: MónSOStenible
Font: euranet-bbc-avaaz

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook