Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 15 de gener del 2014

Una delegació de la Direcció General de Boscos i de l'Oficina de les Nacions Unides de Turquia visita Catalunya

Una delegació de la Direcció General de Boscos i de l'Oficina de les Nacions Unides a Turquia està fent, aquesta setmana, un viatge al nostre país per tal de conèixer el funcionament i l'organització de l'administració forestal catalana i diferents tècniques de gestió i planificació forestal. En el marc d'aquesta visita, s'han reunit, avui, a la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), a Solsona, amb el president de l'entitat i conseller del Departament d?Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, per a conèixer diferents línies de treball del Centre en els aspectes d'interès per als visitants turcs.
Així, en la seva trobada amb la delegació turca, Pelegrí ha volgut destacar la semblança en la varietat de boscos dels dos països, el que fa que els problemes d'erosió i d'incendis que pateixen siguin similars. També ha ressaltat la bona sintonia entre administracions i organismes de recerca per a poder treballar conjuntament en buscar solucions en problemes comuns.

La visita, demanada des del govern turc, és la resposta als contactes que van tenir Josep Maria Pelegrí i el viceministre turc de Boscos i Aigua, Dr. Nurettin Akman, en la Setmana Forestal Mediterrània, l'any passat a Algèria. Des del govern turc, ja es coneixien els treballs que s'estan fent a Catalunya en temes d'hidrologia i gestió forestal, per col·laboracions amb anteriors projectes en els quals també hi participava el CTFC i el Centre de la Propietat Forestal.

Val a dir també que, a més de visitar el CTFC, la delegació turca visitarà diferents zones forestals catalanes en què podrà conèixer experiències dutes a terme en zones molt plujoses i en zones de pluviometria mitjana, amb boscos mixtos i diferents obres hidrològiques i reforestacions.

L'Oficia de les Nacions Unides de Turquia està duent a terme aquesta missió per a la millora de la capacitat d'execució de la Direcció General de Boscos, per a la gestió i planificació forestal sostenible i en temes d'hidrologia forestal, en col·laboració amb el Ministeri de Boscos i Obres Hidràuliques i amb el suport de l'Ambaixada Britànica.
Article: MónSOStenible
Font: DAAM

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook