Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 14 de juny del 2019

Viladecans estrenarà un documental que mostra el canvi climàtic a partir dels records de la gent gran

El clima està canviant, any rere any, a una velocitat major segons ens diuen els científics, basant-se sobretot en l'anàlisi de les dades registrades pels termòmetres i pluviòmetres. La memòria climàtica de la gent, però, és també una dada molt important a tenir en compte per comprendre millor la magnitud del canvi climàtic en què estem immersos, complementària a les dades objectives que ens donen alguns instruments meteorològics. Els relats de la gent gran, testimonis d'un clima diferent al que tenim en l'actualitat, són d'un gran valor científic i humà. Testimonis del Clima aporta, amb els seus records i vivències personals, com era el clima dels període 1940-1965 des d'una perspectiva diferent a la que ens donen els instruments científics; són vivències úniques, personals, que enriqueixen.
L'estrena tindrà lloc el 18 de juny a Viladecans

L'Ajuntament de Viladecans, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, estrenarà el documental Testimonis del Clima, el 18 de juny, a les 18.30 hores, al Casal Barri de Montserratina. La presentació s'emmarca dins del Vilawatt de la Gent, un espai de trobada i aprenentatge obert a la ciutadania per conèixer temes relatius a la transició energètica i ecològica. Testimonis del Clima és un vídeo que forma part d'un treball divulgatiu realitzat per tècnics municipals i investigadors de la Universitat de Barcelona. L'estudi vol investigar les diferències de temperatures o fenòmens meteorològics entre l'actualitat i el passat, que demostren el canvi climàtic. La investigació se centra en el clima que va haver entre els anys 1940 i 1965, aproximadament. El resultat de la investigació es recull en aquest vídeo, a més d'una futura exposició i un programa formatiu per a les escoles de la ciutat.

En el documental, gent gran de Viladecans recorda com era la meteorologia durant els anys 1940-1965 i explica anècdotes i experiències relacionades amb el clima d'aquell temps. L'estudi també vol que la memòria climàtica d'aquestes persones no caigui en l'oblit, que la pugui conèixer la gent més jove de Viladecans i, alhora, contribueixi a millorar el coneixement i les implicacions socials i ambientals que el canvi de clima porta associades i que d'altra manera no les podríem conèixer.

 

 Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook