Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 5 de juliol del 2010

Un centenar d'accions proposen la reducció de les bosses de plàstic d'un sol ús en el Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic

Barcelona i Girona encapçalen el rànquinq de les poblacions catalanes, que han organitzat accions més vistoses per a reivindicar l'eliminació de les bosses de plàstic d'un sol ús a Catalunya. La Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, impulsora de la jornada, pretén aconseguir una normativa que reguli i penalitzi l'ús de les bosses per tal de reduir-ne de forma efectiva el seu consum. Es vol aconseguir l'aplicació d'un impost ecològic. Hi estarieu d'acord?
A més de 30 països s'han fet accions de sensibilització ciutadana i de pressió social als governs, sobre l'excés de consum de bosses de plàstic. Segons la Fundació per a la Reducció de Residus i el Consum Responsable "cal prendre de forma urgent mesures dràstiques i eficaces per a reduir els impactes ambientals, socials i econòmics que comporta aquesta situació arreu del món".

A Catalunya s'han realitzat més de 70 accions a diferents municipis:

Barcelona
: unes 50 persones han realitzar un Smart mob amb l'eslògan "Treu-te-la del cap!"
Tal i com expliquen  els propis participants, "en un context de rebaixes, hem passejat el centre comercial de Barcelona amb la bossa de plàstic al cap, entrant a botigues, bars..pasejant amb normativat informant als clients i persones La reacció ha estat molt possitiva per part de tota la gent, sorpresa per l'acció. A l'arribar a la plaça Universitat hem confeccionat una gran bossa de plàstic-humana i hem penjat les bosses en un arbre confeccionat amb materials reciclats, evidenciant de forma gràfica l'impacte amb medi ambient de les bosses de plàstic paradigma de la cultura d'un sol ús, que s'ha fet de forma lúdica, visual i didàctica"

Girona: 200 escolars celebren el Dia Internacional Lliure de Bosses
L'Ajuntament de Girona juntament amb els casals inclosos en el programa municipal d'activitats d'estiu, han organitzat un acte reivindicatiu pel Dia Internacional Lliure de Bosses, amb la participació de 200 nens i nenes. Enguany el Dia Internacional Lliure de Bosses s'ha celebrat el 3 de juliol.  Just el dia abans, s'ha organitzat en el centre de Girona una acció mediàtica i reivindicativa on han participat més de 200 nens i nenes de 3 casals inclosos en el programa municipal d'activitats d'estiu. Aquesta acció ha consistit en construir una cadena de més d'1 Km. de llarg que pretenia travessar la ciutat de sud a nord.

L'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat disposa d'unes 6.000 bosses de plàstic que va recollir durant la setmana dels Dies d'Ecologia (del 31 de maig al 6 de juny), en una acció desenvolupada en 8 punts diferents de la ciutat, ha consistit en intercanviar 1.000 cabassos de la compra, fets a partir de la reutilització de banderoles publicitàries, per 6 bosses de plàstic. I ara, en motiu del dia sense bosses, s'han enllaçat entre elles fins a aconseguir una cadena de més d'un quilòmetre de llarg per mostrar a la ciutadania la gran quantitat de bosses de plàstic que s'arriben a consumir.

En la construcció dels diferents trams de la cadena hi han participat els casals de les escoles Pla de Girona, Joan Bruguera i Eiximenis; i han unit entre si el pont de la Font del Rei fins a la Rambla Llibertat, passant per la plaça Catalunya on s'hi ha instal·lat un punt informatiu.

Tot i que els casals forment part del sector de l'educació no formal de la ciutat, és important no oblidar que a través d'aquests col·lectius també es poden promoure valors i hàbits respectuosos amb el medi ambient a través d'activitats, tallers o sortides. Es pot aconseguir així generar en els més petits d'avui, que formaran part de la societat del demà, canvis per tal d'aconseguir millores ambientals, que siguin favorables i que ens condueixin cap a la sostenibilitat.Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook