Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 27 de juliol del 2010

Troben una iguana en un bosc de l'Alta Garrotxa

Es creu que la iguana trobada s'hauria adquirit com a mascota, amb unes mides molt més reduïdes que les actuals, i que amb el pas del temps el propietari va abandonar de manera irresponsable en el bosc. Aquest és un fet punible, atès que l'alliberament i l'abandó d'animals exòtics en el medi natural està expressament prohibit.
El cos d'Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge ha recollit fa pocs dies una iguana de més d'un metre de llarg que van trobar uns boletaires en una àrea boscosa dins l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa, al veïnat de Pera, al terme municipal de Montagut i Oix.

Els boletaires van agafar el rèptil i el van lliurar als Agents Rurals, que el van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa (Vallès Oriental) i posteriorment s'ha derivat al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) a Masquefa.

Les iguanes són saures herbívors procedents d'Amèrica central que poden arribar als 10 kg de pes i assolir els 2 metres de llargada de cap a cua. A Europa són populars com a mascotes, i es poden adquirir en centres o botigues especialitzades sempre que estiguin associades a un document CITES, apèndix II.
Article: Redacció
Font: Departament de Medi Ambient

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook