Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 29 de novembre del 2019

Tot sobre la moda sostenible i ètica a Re-Barcelona, l'esdeveniment global de la moda sostenible

Barcelona acull aquest divendres i dissabte la primera edició de Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event, el primer certamen internacional sobre moda "sostenible i ètica". Organitzat per l'associació Moda Sostenible Barcelona amb l'impuls de l'Ajuntament de la ciutat, Re-Barcelona ve a ser l'evolució de la Barcelona Etical Fassion Fest que s'ha vingut celebrant a la capital catalana des del 2014. Re-Barcelona, que te com objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre els avantatges de la moda sostenible, suposa un punt de trobada i debat internacional del sector per impulsar un canvi en els hàbits de consum.
 -  -  <br />  <br />

Al certamen, que es celebra al Museu del Disseny de Barcelona el 29 i 30 de novembre, s'hi poden veure diferents iniciatives de més de 30 professionals del tèxtil i de la moda sostenible Entre els ponents confirmats destaquen la galerista Rossana Orlandi, que exposarà com afrontar el problema del plàstic, i representants de companyies com Ecoalf, Veja, Ellen MacArthur Foundation, Kering i Nextil

El Re-Barcelona consta de dues part diferenciades. El divendres 29 es celebra la trobada professiona, el Summit Sustainable Fashion and Beyond, orientat al món professional, que abordarà les realitats i els reptes del sector de la moda per aconseguir una indústria més sostenible. I el dissabte 30 el certamen és obert a tot el públic en general.

De tota manera, Re-Barcelona ofereix un espai obert al públic que, durant els dos dies de l'esdeveniment, és escenari de presentacions, taules rodones, activitats, tallers i projecciones de fashion films. Tanmateix, hi ha un espai de consciència obert, el "Conscious Space Beyond", que inclou una zona d'exposició amb estands d'emprenedors, empreses i entitats relacionades amb la moda sostenible.

Sylvia Calvo, de l'associació de Moda Sostenible, recorda que, tot i que els hàbits i les tendències estan canviant, a Catalunya encara li falta molt camí per caminar i arribar als nivells de consciència, aprofitament del tèxtil i reciclatge que tenen a països com Holanda, Alemània o Suècia, que arriben al 50 %. 

Segons la
Fundació Ellen McArthur, que te l’objectiu d’accelerar la transició cap a una economia circular, la producció de roba al món l’any 2015 era el doble que la de l’any 2000, i la xifra continua creixent, mentre que l’ús que es dóna a aquesta roba s’ha reduït a la meitat. Estem parlant d’una producció mundial de 100.000 milions de peces de roba, una xifra que podria augmentar en els propers deu anys perquè el consum es preveu que creixi un 63% si no invertim tendències.

 Als Estats Units generen més de 15 milions de tones de residus tèxtils cada any. Espanya genera 1 milió de tones de roba l’any i Catalunya 200.000 tones. A Catalunya i a l’Estat Espanyol, s’estima que cada persona  genera entre 12 i 14 quilos de residus tèxtils a l’any dels quals només es recicla un 20%.A més el procés de reciclatge cada vegada és més complicat, a causa de la barreja de fibres naturals i sintètiques a l’hora de confeccionar les peces.

 

 

Article: MónSOStenible
Font: Associació Moda Sostenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook