Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 11 de desembre del 2017

La transhumància arriba al Parc del Garraf

Divuit cavalls de la Fundació Miranda que estan recorrent el recuperat camí de transhumància de Marina des del Pirineu fins al mar, ja han arribat al seu destí, el Parc del Garraf, on passaran els tres mesos d'hivern pasturant en una àrea de pastura de 300 hectàrees.
 -  -  <br />  <br />
Aquesta transhumància s'ha efectuat en dues etapes, la primera de l'1 al 5 de novembre i la segona del 6 a l'11 de desembre, recorrent aquest camí mil·lenari que va de la Cerdanya al Penedès, passant per l'Alt Berguedà, el Lluçanès, el Bages, Montserrat, l'Alt Penedès i el Garraf. Aquesta darrera etapa del seu recorregut va començar dilluns dia 11 de desembre a les 9.00 h del matí a Vilanova i la Geltrú, per seguir per l'espai natural dels Colls-Miralpeix, Sant Pere de Ribes i Olivella per arribar a l'àrea de pastures de 300 ha del Parc del Garraf on passaran l'hivern.

Els cavalls de la Fundació Miranda que es traslladen des de la Serra de Catllaràs, a l'Alt Berguedà fins al Garraf són animals recuperats de maltractaments o l'abandonament

El parc del Garraf ha posat a disposició de la Fundació Miranda un espai de 300 ha d'estepa mediterrània on podran pasturar en llibertat. Aquest trasllat permetrà als cavalls gaudir d'un clima càlid ideal per la seva salut i recuperació.

Els cavalls tornaran a les pastures de muntanya a la primavera, i si l'experiència és positiva per tots els implicats, l'any que ve es repetirà com una proposta d'ecoturisme.

Article: MónSOStenible
Font: Diputacio de Barcelona/Fundació Miranda

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada