Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 24 de febrer del 2019

Natura i Catalunya estan passant un mal moment

Envoltant d'arbres fills i nets d'arbres centenaris i mil·lenaris de Catalunya, com un fill de l'alzina més vella que te 900 anys, o de l'olivera de Lo Parot d'Horta de Sant Joan, també la més vella de casa nostra,o d'un net del Pi de les tres branques, Martí Boada va conduir l'acte "Cantem als arbres més nostrats de Catalunya" parlant de la natura com el nostre paisatge existencial, que hem de conèixer, ensenyar i estimar ja que en funció de com estigui el nostre paisatge i el nostre entorn, estarem nosaltres.Sense voler donar un missatge catastrofista i parlant de ciència, però també llegint poemes propis fruit d'aquesta primavera primerenca, Martí Boada, va intercalar el seu discurs científic, però planer, entre cançons i temes d'arbres interpretats per corals del Baix Montseny. Boada va recordar que la Natura, està passant un mal moment, i que mai al llarg de la seva història el planeta havia estat tant maltractat per l'espècie humana.
 -  -  <br />  <br />
Ciència, paraules, poemes, cançons i música 

Tot al voltant dels arbres, aquests éssers autosuficients que netegen l'aire que respirem, i dels quals tenim a Catalunya 100 espècies, de les 22000 que hi ha a tot el món.

Tant des de la ciència com des de la poesia, Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals i fill del Montseny (Sant Celoni, 1949), va parlar dels arbres i de la influència de l'entorn en el nostre estat i salut, i va recordar que els arbres són una expressió de l'evolució dels organismes vius, en un format d'acte que intercalava el seu discurs científic, però planer, amb els temes sobre arbres que interpretaven diferents corals Turó del Vent, Briançó, Lutiana, i el Cor de Cambra de Palautordera, així com la soprano Rosa Mateu acompanyada de la pianista Anna Ferrer.

En finalitzar les seves intervencions, Boada va llegir poemes propis escrits aquests dies de repòs obligat en que veu la primavera brotar al seu estimat Montseny, com aquest dedicat a les camèlies que estan brotant.

 -  -  <br />  <br />

Camèlia 
de roig arreplegat
la primavera en flor
pigment preciós
seductor
sensualitat carnal
poema encès
ponzella
bella
en verda tanca
Serra de Campins

Aquest acte de format original que combina art i ciència, ha permès descobrir un Martí Boada poeta, a més de científic, observador i estudiós de la natura i l'entorn.
Article: M.V.

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada

Dissabte, 23 de maig del 2020
Defensem la casa comuna que és la Terra
Dimecres, 18 de desembre del 2019
Italus, un dels arbres més vells d'Europa
Dimecres, 20 de novembre del 2019
El temps de retenció del carboni que fan els boscos està disminuint, segons un estudi recent
Dimecres, 21 de març del 2018
DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS
Dilluns, 16 de març del 2015
El bosc de pedra: la Sagrada Família
Diumenge, 2 de febrer del 2014
Els arbres com oracle
Dimecres, 20 de març del 2013
El Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya convoca un concurs amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Boscos
Dilluns, 26 de novembre del 2012
Les fulles del liquidàmbar
Diumenge, 10 de juny del 2012
El bosc de Bialowieza. La història.