Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 13 de novembre del 2020

SunCine aplega més de 200000 persones a l'altre costat de les pantalles en la 27ena edició

El naturalista Luis Miguel Domínguez rep el Sol d'Or Especial per la seva trajectòria. Sol d'Or de SUNCINE 2020 a "Ophir", un documental sobre la lluita dels habitants d'una illa per independitzar-se de Papua Nova Guinea. El plàstic en els mars, la problemàtica de la immigració, l'ornitologia i els llops ibèrics són altres temàtiques guardonades. Més de 70.000 espectadors han seguit el festival a través de l'app de SUNCINE i més de 150.000 espectadors en la programació especial de Barcelona Televisió
SunCine, el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Barcelona, d'enguany ha estat seguit per més de 200000 persones 

Finsf aquest dijous 12, més de 70.000 persones han vist algun dels gairebé 100 treballs audiovisuals que per primera vegada han estat disponibles de forma gratuïta a tot Espanya a través de l'app de festival. La cloenda. amb la lectura del palmarès, s'ha retransmès per Barcelona Televisió (BeTeVé), mitjançant una webinar especial de festival amb tots els seus participants. L'audiència de la programació especial de BeTeVé ha superat els 150.000 espectadors.
Els premis

El documental franco-britànic "Ophir", dirigit per Alexandre Berman i Olivier Pollet, ha rebut el Sol d'Or, el màxim guardó de SunCine, dotat amb un premi en metàl·lic de 4.000 $. Aquest treball explica la història d'una extraordinària revolució indígena que ha conduït a la creació de què podria ser el país més jove de l'món: Bougainville, a Papua Nova Guinea. El jurat ha decidit premiar aquest film perquè és un "documental clàssic pel que fa a format, amb una magnífica dramatúrgia amb seqüències d'una potència i un impacte incontestables, i visualment potent. El relat té gran tensió, i revela el paper d'Austràlia i una problemàtica poc difosa. Un documental arriscat des de la seva factura a la seva temàtica "expliquen els membres de l'jurat José Glusman, actor i director, i Jacob Penya, realitzador i guionista de tV.

Dels 46 curtmetratges que han participat en la secció MIRADES, el documental espanyol "Out of plastic", dirigit per Line Hadsbjerg, ha estat guardonat amb el Premi WWF Espanya, dotat amb 1.500 $. Aquest curt és "una molt bona producció sobre l'impacte de la contaminació pel plàstic a les illes Balears i la Mediterrània que incentiva a prendre mesures per pal·liar aquesta situació", afirmen els membres de jurat Miguel Ángel Valladares, DIRCOM de WWF Espanya, i la docent mexicana Irma Franciella Penya.

Menció Especial del jurat per "Song of sparrow", un curtmetratge dirigit per Farzaneh Omidvarnia, una producció entre Dinamarca i l'Iran. És un "curt dramàtic sobre el drama de la immigració, amb un missatge molt potent en el seu missatge, dur i directe i una molt bona factura cinematogràfica" explica el membre de l'jurat Horaci Rius, realitzador i productor.

El documental "El Silenci que queda" dirigit per Amparo Garrido ha rebut el Premi Human Ecology. Es tracta d ' "una pel·lícula bellament cinematogràfica que explora el món visual i sonor dels ocells comptats pels' orelles 'd'un ornitòleg cec que identifica les aus per les seves trucades i cants" explica Suzane Harlem de la distribuïdora internacional Green Film Planet. SUNCINE ha creat aquest guardó amb la col·laboració d'aquesta empresa es que posa en relleu el valor de la humanitat i la seva involucració de manera significativa amb el seu entorn de vida. Aquest premi està dotat amb 500 $

El documental "Entre llops i pastors" dirigit per Pedro Alonso, ha rebut dos guardons. Alonso és un biòleg expert en l'estudi de el llop ibèric. El film és una història sobre la convivència entre pastors i llops al nord-oest de la península ibèrica que ha rebut el Premi Click de el públic per haver estat el treball més vist de SUNCINE 2020 superant els 20.000 a l'app de el festival i el Premi Cinema Sostenible , que premia la producció més respectuosa amb el medi ambient, valorant els paràmetres de sostenibilitat i petjada ecològica amb què s'ha realitzat el treball "destacant l'ús de carregadors solars, la responsabilitat individual dels residus de cada un l'equip, alimentació de proximitat, i desplaçaments evitant hores crepusculars encara que això signifiqués estar més temps "explica Ana Galán, especialista en producció sostenible i que ha estat l'encarregada de valorar els diferents qüestionaris dels participants.

El conegut naturalista Luis Miguel Domínguez ha rebut el Sol d'Or Especial com a reconeixement a tota la seva trajectòria. Domínguez és un activista mediambiental i presentador de programes de televisió i ràdio, molt popular per les seves col·laboracions en programes com "Aquí la terra" o "Biodiario" de RTVE, però també ha treballat a la Cadena SER, a l'Agència EFE o Telemadrid. Ha estat membre de la junta directiva d'entitats com Adena / WWF, Greenpeace o Survival International. En l'actualitat, a més, és president de l'associació Llop Marley. "Invasors," akuntsu. El cap de l'món "," Inside Bangkok "i" Amazònia, darrera anomenada "són alguns dels documentals que ha dirigit.

SunCine 2020 ha enviat a Luis Miguel Domínguez seu Sol d'Or a casa seva, i ho ha agraït així: "rebut aquest reconeixement amb tot l'amor. No he pogut anar personalment a Barcelona a recollir-lo per qüestions de la covid-19. Gràcies de tot cor a aquest festival que porta 27 anys lluitant per impartir cultura, la divulgació de la natura a través de la millor de les comunicacions que és l'audiovisual. Jo sempre he cregut que és la millor eina per a la conservació de l'ecologia, de l'mig ambient. Agraeixo a festival aquesta joia que m'arriba en un moment de la meva vida que em fa feliç i m'omple d'il·lusió i de força per seguir treballant en els quals més m'agrada, l'ofici més bell de el món, que és explicar la naturalesa , explicar les coses que passen al nostre voltant ".

Article: MónSOStenible
Font: SunCine

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook