Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 8 de maig del 2020

Solucions comunes per a la crisi sanitària i la crisi climàtica

La cantant Karol Green,, Ma Jose Caballero de Greenpeace i Nacho Tomás de la Xarxa Española de Ciutats per la Bicicleta hanb participat al programa de radio monSOStenible d'aquesta setmana que versa sobre camins i solucions sostenibles per als problemes econòmics generats per la crisis sanitària. Una mateixa solució pels problemes més greus que pateix la Humanitat en aquests moments.
En el programa d'aquesta setmana parlem de diferents propostes que aposten per una sortida conjunta de la crisi sanitària i de la crisi climàtica, es a dir, que defensen unes mateixes accions, o línies de treball, per sortir d'ambdues crisis.

En primer lloc parlem de l'ocupació verda a partir d'un l'Informe de l'Organització Internacional del Treball que assegura que les accions per frenar el canvi climàtic poden crear 24 milions de llocs de treball al món fins el 2030 i que compensaran la pèrdua de 6 milions de llocs de treball relacionats amb els combustibles fòssils. És a dir, que per cada lloc perdut s'han crearan 4 de nous. Aquesta és una manera verda d'afrontar i sortir de la crisi econòmica provocada pel COvid-19, En parlem amb la directora adjunta de Programes de Greenpeace, Ma José Caballero.

També compartim programa amb Nacho Tomas, secretari tèncin de la Xarxa Española de Ciutats per la Bicicleta, ja que aquesta entitat aposta per potenciar l'ús de la bicicleta com a vehicle popular i sostenible, per sortir de les crisis sanitària i climàtica.

I finalment comptem amb Karol Green, la cantant sudafricana afincada a Catalunya que ha impulsat i realitzat el videoclip coral In this together, en el que hi han participat 378 cantants d'arreu del món que han interpretat el tema central de la banda sonora de la sèrie documental Our Planet. Una cançó d'esperança que diu que no és massa tard, si canviem la nostra manera d'actuar i connectem les solucions als nostres problemes... Un missatge que ella aplica tant a la crisi sanitària com a la crisi climàtica. Parlem amb la Karol Green d'aquest projecte musical estrenat a YouTube el 2 de maig, però també del seu treball Gaia, tot un cant a la natura.

I com gairebé sempre a monOSOStenible també parlem de llibres amb la recomanació bibliogràfica d'en Jordi Costa de la Llibreria Strogoff.

Podeu escoltar el programa al link que trobareu a la columna de la dreta.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook