Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 22 d'octubre del 2011

S'estrena un web perquè els nens descobreixin, tot jugant, el món de les fruites i les hortalisses

El nou web de la campanya infantil "5 al dia" (www.5aldia.es) promou entre els infants, d'una forma interactiva, dinàmica i didàctica, el consum d'un mínim de 5 racions diàries de fruites i hortalisses com a base d'una dieta equilibrada, tal com recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS). D'entre els continguts didàctics del nou web destaca el joc de la piràmide alimentària, amb què els infants descobreixen, tot jugant, que la clau d'una dieta saludable és menjar de tot en la seva justa proporció. Un altre joc educatiu i divertit alhora és el de les famílies, gràcies al qual els nens descobreixen noves fruites i hortalisses i, a més, aprenen a classificar-les segons les seves característiques. Aquesta campanya està organitzada per Mercabarna i l'Associació Gremial de Majoristes de Fruites de Barcelona (AGEM) amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
Un web adaptat als gustos dels infants
El nou www.5aldia.es compta amb una imatge gràfica adaptada als gustos i tendències dels nens i nenes de 9 i 10 anys, principals destinataris de la campanya. En aquest sentit, un dels atractius del nou web resideix en la gamma cromàtica que s'ha fet servir, basada en els colors de les diferents famílies de fruites i hortalisses. A més, els personatges de la campanya ‘5 al dia' són els encarregats d'oferir els missatges de la campanya. Es tracta de cinc simpàtiques fruites i hortalisses caracteritzades segons diferents perfils en què es poden trobar representats els nens a qui s'adreça la campanya (un plàtan esportista, una maduixa artista, una taronja skater, una carxofa estudiosa i un albergínia roquera), i que expliquen la importància de consumir cinc racions de fruites i hortalisses cada dia. En total, al web hi ha més de 120 fitxes de fruites i hortalisses, que són una bona font d'informació per saber-ne les propietats, la millor temporada per consumir-les, els seus beneficis concrets per a la salut, les zones de producció, etc. El web també conté les fotos de les escoles que han visitat Mercabarna en el marc de la campanya, el vídeo i les cançons de la campanya, concursos per als participants de ‘5 al dia', receptes amb fruites i hortalisses...

Continguts didàctics per a professors i pares
Per motivar els infants a conèixer l'ampli ventall de fruites i hortalisses que poden consumir, i a interactuar amb elles, cada mes es destaca a la pàgina principal de www.5aldia.es una fruita o una hortalissa de temporada i es proposen una sèrie d'activitats sobre aquest producte, per desenvolupar a casa o a l'escola: propostes pedagògiques per manipular el producte; jocs per identificar-ne les diferents varietats; receptes...
Campanya `5 al dia´: 12 anys promovent el consum de fruites i hortalisses La campanya ‘5 al dia' va néixer ara fa dotze anys "com a resposta a la inquietud social i institucional davant l'augment de l'obesitat infantil i de les malalties derivades d'una alimentació incorrecta", explica la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé.

Així, la campanya ‘5 al dia' té com a objectiu millorar els hàbits alimentaris dels infants de Catalunya, partint de la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de consumir un mínim de cinc racions diàries de fruites i hortalisses per a una alimentació sana.

Durant aquests dotze anys, més de 70.000 nens d' escoles d'arreu de Catalunya han descobert el món de les fruites i les hortalisses a Mercabarna, a través de la seva participació a la campanya ‘5 al dia'.

La campanya, a més, ha estat premiada per l'Institut Català del Consum per la seva tasca al servei dels consumidors en l'àmbit de la formació.

‘5 al dia' està organitzada per Mercabarna i l'Associació Gremial d'Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM) i rep el suport de la Generalitat de Catalunya.

  

Article: MónSOStenible
Font: Mercabarna

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook