Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 22 de setembre del 2020

Seat estrena el servei de lloguer de motos elèctriques

Barcelona és la primera ciutat que disposa del servei de lloguer de motos elèctriques ofert per la companyia automobilística SEAT a través de la seva marca SEAT MÓ. En concret es compta amb un total de 632 eScooters 100% elèctrics. També s'ofereix un servei de subscripció de moto i patinets amb tot inclòs i sense compromís de permanència. Tota la flota compta amb Liquid Guard, una solució nano tecnològica pionera a l'Estat espanyol i que protegeix permanentment als usuaris contra la COVID-19. Per disposar d'aquest servei cal fer-ho a través d'una aplicació mòbil i d'una plataforma de mobilitat en el núvol. En el primer més de funcionament ja s'havien produït més de 5.000 descàrregues d'aquest aplicatiu.
 -  -  <br />  <br />

Per tal d'afavorir la mobilitat en les grans ciutats i contribuir a la reducció de la contaminació SEAT va presentar en el mes de juny la nova marca SEAT MÓ, una aposta que "reforça el nostre compromís amb la nova mobilitat urbana i suposa un pas més en el nostre objectiu de treballar per unes ciutats millors, amb una mobilitat més accessible i assequible als ciutadans, especialment els joves", explica el responsable de SEAT MÓ, Lucas Casanovas qui afegeix que l'objectiu de la companyia "és convertir-nos en l'aliat que les ciutats necessiten per ser més eficients, més sostenibles i més segures".

Des del mes d'agost el servei de lloguer per temps de motos (motosharing) i subscripció de motos i patinets ja està disponible a la ciutat de Barcelona, "la ciutat de SEAT" amb una flota de 632 eScooters -equivalents a una 125 cc-, cent per cent elèctrics. Per poder accedir al servei l'usuari ho ha de fer a través d'una aplicació que s'ha de descarregar en el seu telèfon mòbil. Fet aquest procés cal cercar la moto aparcada a prop de la seva ubicació i desbloquejar-la. En el cofre de la moto hi ha dos cascos, un pel conductor i l'altre per l'acompanyant, que inclouen rets higièniques d'un sol ús pel cap i tovalloletes hidroalcohòliques com a mesura de protecció contra la COVID-19. A més un cop usada la moto aquesta es neteja amb un tractament pioner -Liquid Guard- que elimina possibles virus, microbis, bacteris i fongs.
El servei disposa de diferents modes de conducció a un preu, tots ells, de 0,26 euros per minut. A més en el cas d'aturada per alguna gestió, i a fi i efecte de poder seguir utilitzant el mateix eScooter, i que cap altra usuari pugui utilitzar de seguit la moto, hi ha la possibilitat de posar el vehicle en pausa pagant 0,09 euros per minut. El servei de subscripció

Una de les novetats ofertes per SEAT MÓ és el servei de subscripció de motos i patinets per setmanes o mesos i sense obligació de permanència. El servei inclou l'assegurança del vehicle, el manteniment, un casc, un canvi de bateria setmanal i la possibilitat de conduir el vehicle dues persones. En el cas de l'eScooter el servei costa 75€ setmanals o 200€ mensuals mentre que si el servei es contracta trimestralment, el preu mensual és de 150€. En el cas dels dos models de patinets que disposa la companyia els preus es mouen entre els 15€ i 25€ setmanals i entre 40€ i 75€ al més. Un dels avantatges d'aquest servei, segons Casanovas és que "permet tenir sempre un vehicle a disposició permanent de l'usuari però sense fer front a despeses associades com pàrquing, assegurança o manteniment" i a més, en la situació de pandèmia en què ens trobem ara, "amb màxima seguretat sanitària perquè durant el període de subscripció l'usuari que contracti el servei serà l'únic que farà servir la moto i el patinet".

Barcelona ciutat de proves

SEAT té molt clar que Barcelona és la seva ciutat. Per aquest motiu l'ha triada per implantar aquest servei de lloguer de motos elèctriques. "Barcelona és el nostre laboratori de proves", indiquen des de la companyia. Un cop vist i analitzat el seu funcionament, i fets els ajustos necessaris per millorar el servei, "la nostra intenció és poder-ho exportar arreu del món, als 75 països on tenim presència".

Les més de 5.000 descàrregues de l'aplicació que s'han fet en el mes d'agost, el primer mes de funcionament del motosharing, fa que els responsables del projecte siguin molt optimistes de cara el futur.

Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook