Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 31 de desembre del 2012

Santi Vila, alcalde de Figueres des del 2007, nou conseller de Territori i Sostenibilitat en substitució de Lluís Recoder

Nascut a Granollers fa 39 anys, Vila ha viscut i estudiat des de petit a Figueres i a la Universitat de Girona on es va llicenciar en Lletres el 1995 i on hi va cursar els cursos de doctorat. Pel que fa a la política activa va començar com a regidor a l'ajuntament de Figueres l'any 1999 i va guanyar-ne l'alcaldia el 2007. L'actual era, per tant, la seva segona legislatura municipal. En temes ambientals, Vila ha destacat per ser el primer alcalde de les comarques gironines en signar el Pacte d'Alcaldes per la Sostenibilitat l'any 2009. Aquell mateix any creava a Figueres l'Agència Local de l'Energia i inaugurava el primer autobús urbà elèctric de Catalunya. També en clau d'estalvi energètic i en favor de les energies renovables, l'any 2011 inaugurava una pèrgola amb coberta fotovoltaica a la plaça Catalunya de Figueres, també coneguda com la plaça del mercat.
Santi Vila és un dels valors en alça entre les files de CDC. De perfil socialdemòcrata i moderat en l'eix sobiranista, és alcalde de Figueres des de l'any 2007, i un dels homes forts de CiU a les comarques gironines. Tant és així, que la federació el va designar cap de llista de CiU a les eleccions al Parlament en 2010, i va repetir en el lloc en aquests passats comicis del 25 de novembre. De fet, la seva carrera política va començar com a regidor a Figueres en 1999, cosa que ha marcat en ell sempre un fort esperit municipalista. Va ser escollit diputat a la cambra catalana en 2006. Des d'aleshores, el seu ascens dins de CDC i CiU no s'ha aturat.
El nou conseller de Territori i Sostenibilitat està considerat un polític moderat, liberal, però amb una sensibilitat social i territorial. Vila s'ha fet destacar dins de CiU pel seu perfil dialogant i compromès amb el catalanisme.
Ara bé, Vila no amaga, si les té, discrepàncies amb polítiques que puguin malmetre serveis socials. Fa unes setmanes només, i en el seu paper de president de la Fundació Salut Empordà, Vila no va dubtar a criticar la privatització de la gestió del CAP de l'Escala (Alt Empordà), impulsada pel Govern de CiU.

Precisament aquest caràcter frontissa ha estat un dels valors que l'ha fet apropar-se cada cop més a l'entorn directe del president Artur Mas. Tot i que no havia destacat mai dins de CDC per tenir un perfil independentista clar, sinó tot el contrari, el passat Onze de Setembre va ser un dels alcaldes que va posar a disposició dels ciutadans autobusos per assistir a la manifestació de la Diada per demanar un estat propi per Catalunya.

Nascut el 1973 a Granollers, Santi Vila ha realitzat els seus estudis primaris i secundaris a l'escola La Salle de Figueres. Després de cursar el COU a l'IES Alexandre Deulofeu va iniciar la carrera de Lletres a la Universitat de Girona. Llicenciat el 1995, posteriorment va dur a terme els cursos de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la UdG.

Article: MónSOStenible
Font: ACN-Ajuntament de Figueres

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook