Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 20 de juny del 2017

Formentera cap al residu zero

La recollida selectiva a Formentera es troba estancada en un 24%. La resta es recull com a rebuig i s'envia a l'abocador eivissenc Ca Na Putxa. Ampliant la recollida selectiva a la fracció orgànica i la introducció del porta a porta es pot millorar la situació. I això és el que vol impulsar Rezero amb aquesta iniciativa que es posa a prova durant quatre mesos. Així, mig centenar d'establiments de Sant Francesc participen en aquesta experiència pilot de recollida de matèria orgànica que ha facilitat petits contenidor especials a cada productor, que es recolliran cada vespre a la porta de l'establiment.
  

La consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, juntament amb Rosa Garcia, directora de Rezero i en Pep Martínez del grup Leader han fet la presentació de la prova pilot de recollida selectiva de matèria orgànica que s'ha iniciat aquest diumenge 18 de juny al nucli urbà de Sant Francesc.

Durant 4 mesos, 50 establiments de Sant Francesc entre els quals bars, cafeteries, restaurants, hotels, supermercats, hospital i escoleta, considerats com a grans productors de residus, participaran en aquest projecte pilot de recollida de matèria orgànica. Cada productor disposa d'uns petits contenidors especials que el servei de recollida de fems recollirà porta a porta cada vespre. La fracció orgànica dels residus és la part més important en quantitat dels residus que es genera a Formentera: el 54% del total. Recollir-los separadament suposa comporta beneficis ambientals com l'obtenció de compost, la disminució de gasos en efecte d'hivernacle, la reducció de la necessitat de noves instal·lacions finalistes i, a nivell econòmic, es calcula que la recollida en la prova pilot generarà un estalvi de 60.000 euros en concepte de transport i abocament a Eivissa.

Amb els resultats de la prova s'estudiarà que la mesura es pugui fer extensiva a altres zones de l'illa. Amb aquesta prova pilot i altres mesures ja implantades com la prohibició de les bosses de plàstic, Formentera fa un pas més cap al Residu Zero.

Article: MónSOStenible
Font: Rezero

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook