Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 8 de gener del 2019

Recicla el teu arbre de Nadal

Durant el mes de gener, diverses ciutats de Catalunya han posat en marxa la campanya de recollida d'arbres de Nadal. Els arbres amb arrels que es recullen es solen portar a vivers municipals per afavorir la seva aclimatació. Tot i amb això, la majoria d'arbres que es treuen de les cases després de les festes són sense arrel. Per això, els ajuntaments disposen de punts de recollida d'arbres que, un cop recollits, es trituren i es converteixen en adob orgànic pels parcs i jardins dels municipis.
Per a un Nadal més sostenible i respectuós amb el medi ambient, cal que tinguem present el cicle natural dels arbres que ens acompanyen durant les festes. Per això, una vegada acomiadem el Nadal amb el pas dels Reis d'Orient per les nostres llars, és moment de retornar els arbres al seu hàbitat. Per fer-ho, només cal que ens informem dels punts de recollida a les nostres ciutats o municipis, i dipositem allà els nostres arbres de Nadal sense guarniments. 

Els Serveis de Parcs i Jardins de cada municipi seran els encarregats de recollir els arbres naturals i les plantes nadalenques, per a la seva replantació o reciclatge. Els arbres que es recullin es dipositaran en vivers municipals per comprovar la seva aclimatació a l'ambient natural. Si sobreviuen en bones condicions, seran plantats en zones i espais verds. Els que no ho facin es trituraran per convertir-los en compost, que serveix d'adob orgànic per a la vegetació de parcs i jardins. 

Podeu consultar els punts de recollida del vostre municipi a l'enllaç de Reciclatge d'arbres, de la Generalitat de Catalunya, que trobareu a la dreta.
Article: MónSOStenible
Font: Generalitat de Catalunya

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook