Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 7 de maig del 2018

Protegim les abelles, descobrim el seu món

On són les abelles? En tan sols uns anys, les abelles de la mel han desaparegut de manera massiva. Això ha generat un moviment creixent entorn a l'apicultura urbana, com una de les maneres de renaturalitzar les ciutats. En la línia del que explicava el científic ambiental Martí Boada sobre la biodiversitat en els sistemes urbans, les ciutats també són ecosistemes i el repte està en desdibuixar les fronteres que les separen amb la natura salvatge.
 -  - Jerónimo Hagerman. Relaciones mutualistas, 2018 <br />  <br />
Autoria: Jerónimo Hagerman. Relaciones mutualistas, 2018
 


Beehave
és una exposició que vol posar sobre la taula aquest tema i estudiar el passat i present de l’apicultura a Barcelona, amb la voluntat de tenir incidència en el seu futur. Martina Millà, comissària de l’exposió, assegura que l’apicultura urbana és una pràctica creixent en diverses ciutats del món, tot i que Barcelona encara no permet ni recula aquesta activitat.

Així mateix, Millà afirma que Beehave “treballa la convivencia entre Barcelona, els seus habitants humans i els seus habitants més invisibles, els insectes, en especial, les abelles de la mel”. Amb els darrers anys, les abelles de la mel han reduït considerablement la seva població a causa de les practiques toxiques agrícoles i la devallada de la biodiversitat, que ha posat en perill els hábitats habituals de les abelles pol·linitzadores. Un altre dels factors de la seva desaparició és l'entrada d'espècies invasores que els guanyen terreny, com les abelles asiàtiques. 

L’exposició és una experiencia immersiva que deixa que el visitant es transformi mica en mcia en una abella, descobrint amb els seus sentits, l’univers d’aquests petits insectes. “Vam demanar a deu artistes que fessin intervencions sobre diferents aspectes del món de les abelles de la mel, a diversos llocs de la ciutat per estimular el debat vigent sobre la supervivència de les abelles de la mel”, explica Millà.

Des del mes de març i fins el 21 de maig, Dia Mundial de les Abelles, l’exposició es podrà visitar a la Fundació Miró de Barcelona. Com el seu propi nom suggereix, l’objectiu és educar per donar a conèixer la importància de les abelles de la mel en els nostres ecosistemes, i de veure quin és el paper que podem jugar nosaltres per a la seva preservació. 

 

Article: MónSOStenible
Font: Fundació Miró

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada

Dimarts, 12 de juny del 2018
Mapes per a ciutats més sostenibles
Dissabte, 25 de novembre del 2017
POSIDONIA GREEN FESTIVAL 2017
Dimarts, 23 d'agost del 2011
Agricultura fomenta la conservació de l'abella de la mel
Dilluns, 21 de maig del 2018
Les abelles en el punt de mira
Diumenge, 20 de maig del 2018
DIA MUNDIAL DE LES ABELLES